• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radomiru Antiću 2,1 milion evra

Selektor Srbije Radomir Antić zaradiće 2,1 milion evra ukoliko odvede Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

 Radomiru Antiću 2,1 milion evra Izvor: MONDO

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije već su pripremili novi četvorogodišnji ugovor za Antića, prema kojem će iskusni stručnjak zarađivati 400.000 evra po sezoni, a pored toga, sleduje mu i premija od 500.000 evra za plasman na Mundijal, prenosi "Press".

Antić trenutno radi na osnovu dvogodišnjeg ugovora koji je potpisao pred početak kvalifikacija za SP i koji će isteći po završetku turnira u Južnoj Africi naredne godine.

Prema tom ugovoru, Antićeva godišnja plata iznosi 300.000 evra, što je za 50.000 evra manje od plate koju je imao Baskijac Havijer Klemente, koji je "orlove" vodio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008.

Klementeov mandat završio je potpunim krahom - kontinentalni šampionat u Austriji gledali smo na televiziji, a posljednje dvije utakmice reprezentacije u kvalifikacijama okupile su na tribinama ukupno 3.000 ljudi, od kojih su njih 2.000 bili gostujući navijači.

Sa druge strane, Antić je, u znatno težoj konkurenciji nego što su to Portugal i Poljska, doveo Srbiju na prag plasmana na SP, tako da je apsolutno razumljivo što čelnici FSS žele da ga zadrže, koliko košta da košta.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić je izjavio da razgovori sa Antićem još nisu započeli, ali je potvrdio da se u srpskoj kući fudbala razmišlja i o tome. Ipak, sve je ostavljeno po strani do završetka aktuelnog takmičarskog ciklusa.

"Selektor Antić ima dvogodišnji ugovor, koji važi do završetka Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Naravno, kad se to prvenstvo završi, sješćemo i razgovarati o nastavku saradnje. Ipak, moram da istaknem da zasad nisu vođeni nikakvi razgovori sa Antićem u vezi sa produžetkom ugovora. Predstoje nam dvije izuzetno važne utakmice u kvalifikacijama, tako da ni o čemu drugom trenutno ne razmišljamo", poručio je Karadžić.

Ni Antić, za sada, ne razmišlja o novom ugovoru.

"Ono što mi treba u ovom trenutku jeste odmor i pronašao sam ga u Madridu. U Beograd se vraćam za desetak dana i onda možemo da razgovaramo",
poručio je nedavno strateg "orlova".

Antićevih 2,1 milion evra, koliko će dobiti u slučaju plasmana na SP, možda na prvi pogled djeluju kao pravo bogatstvo, ali treba imati u vidu da će FSS u slučaju uspjeha u kvalifikacijama zaraditi čitavih 10 miliona evra.

Prema nezvaničnim procjenama, Svjetska fudbalska federacija nagradiće svaku od 32 selekcije učesnice Mundijala sa oko četiri miliona evra. Ostatak novca nacionalne asocijacije dobiće prodajom ulaznica i kroz nove sponzorske ugovore.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC