• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošao i "Dan D", u Borcu ništa novo

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Borac ipak ima još nešto više od 48 sati da izmiri dugovanja prema povjeriocima ili će ostati bez licence za Premijer ligu BiH. O Borcu će sutra raspravljati i Vlada RS, kažu u klubu.

 FK Borac: Rok za isplatu dugova petak Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Utorak je od strane uprave Borca najavljen kao "Dan D" za sudbinu kluba, ali ona je i nakon današnjeg dana neizvjesna.

FK Borac ni danas nije izmirio dug od 318.000 KM prema povjeriocima, međutim to ipak ne znači da automatski ide u stečaj.

Krajnji rok, kako kažu u Borcu, je ipak petak, kada je izvlačenje takmičarskih brojeva za sezonu 2015/2016 Premijer lige BiH, potvrdio je za MONDO predsjednik kluba Draško Ilić, koji se trenutno nalazi sa ekipom Borca na pripremama u Sloveniji.

Na pitanje da li ima pomaka kada je riječ o pronalasku sredstava za izmirenje duga Ilić je odgovorio da je situacija ista, a potom najavio da bi o sudbini Borca u srijedu trebala raspravljati i Vlada RS.

"Nije se ništa dešavalo, jedino što je od nas tražena informacija koju smo dostavili Vladi RS i koja je otišla kao pripremljena informacija za sutrašnju sjednicu Vlade na kojoj očekujem da dobijemo neki odgovor da li će neke podrške biti, sutra u toku dana", rekao je Ilić.

"Imamo vremena do petka ujutro, prije nego što se krene na izvlačenje takmičarskih brojeva. Do petka mora sve biti završeno, inače nema licence", istakao je Ilić.

Vlada RS za sutra je najavila održavanje vanredne sjednice, ali njena tema bi trebala biti isključivo novonastala situacija u Savjetu bezbjednosti UN povodom britanske rezolucije o Srebrenici. Nije poznato da li će na dnevnom redu biti i FK Borac.

Ostaje mogućnost da Vlada RS u četvrtak razmatra informaciju o stanju u FK Borac, a to znači da će Borac istog dana morati da dobije potrebna sredstva od Vlade i riješi sva dugovanja ukoliko želi da nastavi sa takmičenjem u Premijer ligi BiH.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ацо

Клуб у финансијској дубиози а предсједник са екипом у Словенији?! Молим вас лијепо, одакле вам новац за припреме? У Српском друштву је највећи проблем што се стално троше новци којих нема. Што се мене тиче, стечај је најбоља опција. Ваљда ће се наћи неко одговоран да то и потврди.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC