• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrvati su bili partizani, ne nacisti"

Autor mondo.rs

Zabrinut za sudbinu fudbalske reprezentacije svoje zemlje, predsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović poslao je pismo prvom čoveku UEFA.



Oslikavanje svastike, jednog od simbola nacizma, na igralištu Poljuda tokom utakmice Hrvatska - Italija, sigurno će izazvati adekvatnu reakciju UEFA.

Pre nego što je izrečena bilo kakva sankcija za taj huškački gest, predsednik hrvatske vlade Zoran Milanović reagovao je preventivno i poslao pismo MIšelu Platiniju, predsedniku UEFA.

U njemu je pričao i o aktuelnom trenutku hrvatskog fudbala, ali i o istoriji svoje države.

"Želeo bih istaknuti kako je Hrvatska tokom Drugog svetskog rata imala najveći udeo antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Evropi. Građana Hrvatske bilo je najviše u partizanskim trupama tokom rata. Ističem ovo kako bih pojasnio da za počinitelje gnusnog čina u Splitu nema podrške, ni razumevanja u hrvatskom društvu".

"Njihov čin usmeren je najpre protiv Hrvatskog nogometnog saveza i to zbog unutarnjeg sukoba Saveza sa delom navijača, a nikako nije podrška nacističkoj ili fašističkoj ideologiji, niti je usmeren protivhrvatske reprezentacije", napisao je Milanović.

Premijer Hrvatske nekoliko je puta za vreme svog mandata govorio o antifašističkoj istoriji Hrvatske, ističući da današnja Hrvatska nije naslednica Nezavisne države Hrvatske, marionetske države koja je uz pomoć Hitlerove Nemačke postojala od 1941. do 1945.i u kojoj su predstavnici vlasti izvršili genocid nad Srbima, Jevrejima, Romima i svojim hrvatskim neistomišljenicima.

Osim osvrta na istoriju, Milanović je poručio Platiniju i da bi drakonska kazna uništila hrvatsku reprezentaciju.

"Želeo bih apelirati na razumevanje UEFA i upozoriti na činjenicu da Hrvati žive i dišu sa svojom reprezentacijom. Navijači su bili duboko šokirani nakon incidenta, u strahu od pravične kazne. Drakonska sankcija, koja bi ozbiljno naštetila ili čak sprečila uspeh reprezentacije... išla bi na ruku upravo onima koji žele srušiti SAvez, ali to bi uništilo i reprezentaciju. To bi bio neizbrisiv ožiljak na duši hrvatskih navijača, te bi dugoročno naštetio nogometnoj igri u Hrvatskoj", poručio je Milanović

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Doomax

Hahahahahahhahahahhahahahhahahaha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC