• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adebajoru, za sada, tri meča suspenzije

Emanuel Adebajor kažnjen je u utorak suspenzijom sa naredne tri utakmice u Premijer ligi, a uskoro bi ta kazna mogla da bude povećana.

 Adebajoru, za sada, tri meča suspenzije  Izvor: MONDO

FA Engleske izrekao je kaznu za napadača Mančester sitija samo zbog brutalnog starta na fudbalera Arsenala i doskorašnjeg saigrača, Robina Van Persija, kada ga je kopačkom udario u lice u rasjekao ga.

Ono što slijedi tokom ove nedelje je i rasprava o drugom incidentu, koji je Adebajor izazvao prošlog vikenda u pobjedi Sitija nad Arsenalom (4:2). Napadač iz Togoa je nesportski proslavio svoj prvi, a treći pogodak Mančester sitija na utakmici, tako što je pretrčao cio teren i proklizao na koljenima nekoliko metara ispred navijača Arsenala, kluba za koji je do ovog ljeta igrao četiri godine, nastupio 105 puta i postigao 46 golova.

To je razbjesnilo navijače iz Londona koji su nagrnuli da ulete u teren i fizički se obračunaju sa nekadašnjim ljubimcem. FA još razmatra u kojoj je mjeri Adebajor odgovoran za sukob spriječen samo zahvaljujući brzoj reakciji redara i koliko je tačaka u pravilniku prekršio svojim postupkom.


Neposredno poslije prelaska u Mančester siti, Adebajor je izjavio da je glavni razlog za takav njegov potez loš odnos koji je imao sa navijačima Arsenala.

Ono što je sigurno, Adebajor je ostavio svoj tim na cjedilu uoči gradskog derbija sa Mančester junajtedom 20. septembra, u kojem za Siti neće moći da nastupe još dva sjajna napadača, Robinjo i Karlos Tevez, ali zbog povreda.

Sada menadžer "građana" Mark Hjuz neće moći da računa i na Adebajora, koji je postigao četiri gola u četiri startne pobjede novog kluba. Za Siti će u gradskom derbiju napadački tandem vjerovanto činiti rezervista Roke Santa Kruz i povremeni prvotimac Krejg Belami.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC