• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Veliki spustili male na zemlju

U utorak uveče, pobijedili su Real Madrid, Mančester junajted, Čelsi, Milan, Bajern Minhen... Od favorita kiksnuli su Juventus i Atletiko Madrid.

 LŠ: Veliki spustili male na zemlju Izvor: MONDO

Možda malim klubovima put do Lige šampiona nikada nije bio lakši, ali izgleda da im borba sa velikanima nikada neće biti teža.

Prve utakmice nove sezone u Ligi šampiona samo su nagovijestile moć velikih. U utorak uveče, pobijedili su Real Madrid, Mančester junajted, Bajern Minhen, Čelsi, Milan...

Breme favorita nisu iznijeli samo fudbaleri Juventusa, koji su odigrali samo 1:1 protiv Bordoa u Torinu, kao i igrači Atletiko Madrida, koji nisu slomili Partizanovog "ubicu", kiparski APOEL na Kalderonu - 0:0.

Druga generacija Galaktikosa poručila je iz Ciriha da će sve osim finala Lige šampiona na njihovom Santijago Bernabeu stadionu, 22. maja, biti neuspjeh za Real Madrid. Cirih je stradao sa 2:5 (0:3), ali ubijedljiv rezultat posle prvih 45 minuta umalo se obio o glavu fudbalerima Reala.

Za dva minuta drugog poluvremena, Cirih je smanjio na 2:3 i imao još 25 minuta za veliki podvig, ali je u tom periodu najskuplji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo postigao drugi gol na meču za konačan rezultat - 2:5.

Nova sezona u evro-kupovima otvorila je stari derbi na relaciji Filipo Inzagi - Raul Gonzales. Radi se o dvojici najboljih strijelaca u istoriji evro-takmičenja, a prije starta duela u utorak bili su izjednačeni - 66:66.

Prvi gol u novoj sezoni postigao je Super Pipo, u 27. minutu meča na Velodromu, gdje su se sreli Olimpik Marsej i Milan, finalisti iz sezone 1992/93. Prije 16 godina, u finalu prvog izdanja Lige šampiona, Olimpik je u Minhenu pobijedio 1:0, a ovog puta slavio je Milan i to drugim golom Inzagija u 74. minutu.



Na kraju bilo je 1:2, a izjednačenje Francuzima donio je Gabrijel Hajnce u 49. minutu. Dakle, očekujte golove od "vječnog" Pipa i u njegovoj 37. godini...

Strijelac u Cirihu je bio i Raul Gonzales, tako da sada Italijan vodi sa 68:67...

Bajern iz Minhena tim je o kojem će se izgleda mnogo pričati ove sezone... Do 64. minuta, Makabi je u dalekom Izraelu čuvao 0:0, a onda su Frank Riberi i Arjen Roben slomili rivala. Nisu bili strijelci, ali su poreknuli lavinu u kojoj su Izraelci stradali sa tri gola u svojoj mreži.

Dvostruki strijelac za Nijemce bio je mladić iz redova Bajerna, 20-godišnji Tomas Miler...

Mančester junajted odradio je posao na Bosforu u svom stilu - 0:1.

Bešiktaš je trebalo da bude nezgodan rival, naročito što crno-bijeli imaju podršku jedne od najbučnijih navijačkih formacija u Evropi, ali ih je utišao Pol Skols u 77. minutu.



Karlo Anćeloti doveden je na mjesto menadžera Čelsija da bi donio slavu u Evropi. Titulu prvaka... Posao je počeo pobjedom protiv Portoa na Stamford Bridžu. Bilo je 1:0, pogotkom Nikolasa Anelke u 48. minutu, ali i da je Porto pobijedio, ne bi bilo nezasuženo.

Portugalci su ovog ljeta ostali bez Lisandra Lopeza (Lion) i Luča Gonzalesa (Marsej), ali i ovaj tim sa Hulkom, Meiralešom, Marijanom Gonzalesom, Rodrigezom, Fernandom i ostalim biće težak protivnik svakom u Evropi.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović bio je na terenu svih 90 minuta i igrao je odlično, naročito u fazi napada, gdje je ka kaznenom prostoru protivnika poslao mnogo upotrebljivih centaršuteva.

Jedna stvar bila je zajednička za mnoge utakmice u grupama A, B, C i D ovog utorka: kiša je padala širom Evrope.



REZULTATI 1. KOLA

GRUPA A

Juventus - Bordo 1:1 (0:0)
/Jakinta 63 - Plašil 75/

Makabi Haifa - Bajern 0:3 (0:0)
/Van Bujten 64, Miler 85, 88/

GRUPA B

Volfsburg - CSKA Moskva 2:1 (2:0)
/Grafite 36, penal 41 - Džagojev 77/

Bešiktaš - Mančester junajted 0:1 (0:0)
/Skols 77/

GRUPA C

Cirih - Real Madrid 2:4 (0:3)
/ Margaiaz penal 63, Egerter 65 - Ronaldo 27, 90, Raul 34, Iguain 45, /

Olimpik Marsej - Milan 1:2 (0:1)
/Hajnce 49 - Inzagi 27, 74/

GRUPA D

Čelsi - Porto 1:0 (0:0)
/Anelka 48/

Atletiko Madrid - APOEL 0:0

U srijedu (20.45):

GRUPA E

Liverpul - Debrecin
Lion - Fiorentina

GRUPA F

Inter - Barselona
Dinamo Kijev - Rubin Kazanj

GRUPA G

Štutgart - Rendžers
Sevilja - Unirea

GRUPA H

Olimpijakos - AZ Alkmar
Standard - Arsenal
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC