• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Teško do novog predsednika FSS

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije smatra da će se teško naći ličnost spremna da preuzme funkciju upražnjenu ostavkom Zvezdana Terzića.

 Đorđević: Teško do novog predsednika FSS Izvor: MONDO

Potpredsednik Fudbalskog Saveza Srbije Dragan Đorđević izjavio je u emisiji "Poligraf" Televizije B92 da će se, posle ostavke dosadašnjeg predsednika Zvezdana Terzića, teško pronaći novi čovek za to mesto.

Đorđević smatra da je u postojećim okolnostima ozbiljan problem pronaći ličnost iz sveta fudbala, koja bi povratila kredibilitet najpopularnijem sportu, s obzirom na klimu koja je stvorena u javnosti zbog serije hapšenja fudbalskih ljudi i Terzićeve ostavke.

Potpredsednik FSS, koji će do vanredne skupštine rukovoditi srpskim fudbalom zajedno sa Tomislavom Karadžićem, Svetolikom Kostadinovićem i Predragom Teofilovićem, smatra da je Terzić dobro radio.

"Terzić se u Evropskoj fudbalskoj Uniji (UEFA) dobro kotirao, pa je čak bio kandidovan za člana Izvršnog komiteta. Moja iskustva u radu sa njim govore da je on radio dobro i u korist srpskog fudbala", istakao je Đorđević.

Potpredsednik FSS izjavio je da naš fudbal ne može da krene napred bez pomoći državnih organa, koji moraju da imaju vodeću ulogu u rešavanju tekućih problema.

Đorđević smatra da fudbalska organizacija nema instrumente da sama reši probleme kao što su nameštanje rezultata i pitanje sudijske organizacije.

"Naša sudiska organizacija je elitna, jer je, u odnosu na sportske radnike, jedini segment fudbala u profesionalnom statusu. Mnoge stvari u našem fudbalu biće dovedene u red kada klubovi i država budu tešnje sarađivali", rekao je Đorđević.

On je odbacio predrasude da se nacionalni tim Srbije sastavlja mimo selektora i stručnog štaba reprezentacije.

"Ne mogu da se složim ni sa stavom da je OFK Beograd zbog Terzića, kojem je taj klub bio baza u proteklom periodu, imao privilegovan položaj".

Kao član Odbora za hitna pitanja FSS, Đorđević nema favorita za budućeg predsednika fudbalske organizacije, kao ni za mandatara za sastav Izvršnog odbora. On smatra da će izbori, koji moraju da se obave do 30. juna, dati pravi odgovor na to pitanje.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC