• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Šalkea, majstorija Georgijeva

Blagoj Georgijev evrogolom doveo Duizburg u vođstvo, Šalke preko Kuranjija i Vestermana u drugom poluvremenu sprečio iznenađenje.

 Preokret Šalkea, majstorija Georgijeva Izvor: MONDO

Navijači Šalkea umalo da u jednom danu dobiju dve loše vesti.

Prvo su u rano popodne saznali da će im protivnik u četvrtfinalu Lige šampiona biti velika Barselona.

Uveče su "već videli" kako njihovi ljubimci gube kod kuće od davljenika Duizburga, ali Kevin Kuranji i Hajko Vesterman ipak su postavili stvari su na svoje mesto - Šalke je na premijeri 24. kola Bundes lige slavio rezultatom 2:1 (0:1).

Šok za više od 60.000 gledalaca na pokrivenoj Auf Šalke areni doneo je niko drugi do Blagoj Georgijev. Bugarin koji se prošle sezone (najblaže rečeno) nije proslavio u dresu Crvene zvezde, postigao je u 21. minutu gol u maniru Ronaldinja ili Lea Mesija.

Povukao je Georgijev loptu tačno sa sredine terena. Pretrčao je dvojicu igrača Šalkea, a onda se na ivici kaznenog prostora varkom tela oslobodio Urugvajca Varele. Usledio je perfektan lob udarac iskosa sa leve strane i Manuel Nojer mogao je samo da pogledom isprati loptu na putu do mreže.

Domaćin je izjednačio u 60. minutu, kada je centrirao Hrvat Rakitić, a Kevin Kuranji na drugoj stativi uklizao i lako smestio loptu u mrežu. Četrnaest minuta kasnije bilo je konačnih 2:1 za favorita.

Džerald Asamoa posle kornera je šutirao glavom i pogodio prečku, a Hajko Vesterman prisebno reagovao na odbitak. Defanzivac koji je u petak nastupio umesto Mladena Krstajića, bio je brži od trojice igrača Duizburga i pogodio sa svega dva metra.

Šalke je ovim trijumfom ostao u konkurenciji za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Bajern ubedljivo vodi sa 50 bodova, a za drugo i treće mesto boriće se Verder (43), Hamburg (42), Bajer iz Leverkuzena (41) i Šalke (41). Duizburg sa svega 18 bodova ostaje u zoni ispadanja.

Bajern u subotu gostuje u Kotbusu, dok Hamburg dočekuje Borusiju iz Dortmunda. U nedelju se Bajer sastaje sa Nirnbergom, a Verder sa Volfsburgom.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC