• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Utakmice sudi pet sudija!

Na 24 utakmice Lige Evrope, koliko će ih u četvrtak biti odigrano širom Evrope, prvi put u istoriji fudbala pravdu će dijeliti petorica arbitara.

 LE: Utakmice sudi pet sudija! Izvor: MONDO

Pored glavnog sudije i dvojice pomoćnika pored aut linija, još dvojica arbitara bića zadužena da prate samo ono što se dešava u dva šesnaesterca.

Njihov prevashodni zadatak biće da spriječe simuliranje jedanesteraca, ili da glavnom sudiju singaliziraju da je postojao prekršaj, ukoliko on to nije vidio. Pošto će stajati na gol aut liniji, moći će mnogo bolje nego pomoće sudije i da procijene da li lopta punim obimom prešla gol liniju.

Inicijator ove novine bio je predsjednik Evropske fudbalske federacije Mišel Platini, koji kaže da će, ukoliko se pokaže da je ona bila opravdana, petorica arbitara naredne sezone voditi i utakmice u Ligi šampiona, kao i na prvenstvu Evrope 2012. godine.

"Vjerujem da će igrači sada odustati od simuliranja, jer znaju da postoji sudija koji je udaljen samo par metara i idealno postavljen. Fudbaleri godinama varaju nadajući se da je sudija loše postavljen ili nedovoljno kvalitetan. Uvjeren sam da ćemo sa dvojicom dodatnih sudija iskorijeniti simuliranje", rekao je Platini.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC