• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: I Tuluz je jak za Partizan!

Četvrtoplasirani tim francuskog prvenstva šesta je evropska ekipa od 2004. godine koja odlazi neporažena iz Humske: Partizan - Tuluz 2:3 (1:2).

 LE: I Tuluz je jak za Partizan! Izvor: MONDO

 U Humskoj ništa novo... Posljednji datum kada je Partizan u evropskim takmičenjima pobijedio nekoga na svom stadionu ostaje 20. novembar 2004. godine, kada je gostovao malo poznati grčki klub Egaelo.

Od tada, u Ligi UEFA, odnosno Ligi Evrope, gostovao je i šesti tim, a crno-bijeli doživjeli četvrti poraz.

Četvrtoplasirani tim francuskog prvenstva, klub koji nikada nije bio šampion zemlje, Tuluz, definitivno jeste favorit u poređenju sa osvajačem duple krune u srpskom fudbalu.

Pred 13.845 navijača, u 1. kolu Grupe J premijernog izdanja Lige Evrope: Partizan - Tuluz 2:3 (1:2).

U drugom meču iste grupe, Briž je kao domaćin ubjedljivo poražen od Šahtjora sa 4:1.

Mladen Krstajić pogotkom glavom sa 6, 7 metara, poslije odlično izvedenog kornera Marka Lomićasa leve strane, doveo je šampiona Srbije u vođstvo u duelu sa iznenađujućom postavom gostiju, bez Pjer-Andre Žinjaka, Daniela Bratena i Etijena Didoa.

Dijelovalo je kao da je trener Tuluza Alan Kazanova došao da odmori ekipu u Beogradu, pa šta bude... Dijelovalo je...

Krstajićev gol bio je preloman trenutak meča, utoliko što je od tada na terenu postojao samo jedan tim - Tuluz!

Francuzi su se uozbiljili, uzeli loptu, povezali redove, do poluvremena postigli dva, a u prvom napadu po povratku na teren i treći gol.

Tuluz je u 30. minutu izveo akciju po lijevom krilu, gdje je Pankot izigrao Gavrančića, centrirao, a kapiten Sirijeks između uspavanih Petrovića i Đorđevića, vješto se okrenuo i lijevom nogom neometan savladao Božovića - 1:1.

Potom su uslijedile šanse Ilića i Krstajića, kada je Pele sjajno reagovao, ali i novi gol Sirijeksa, ovog puta bombom sa 25 metara, kojom je pogodio Božovićev donji desni ugao. Tabano je odigrao sa Sisoka na lijevom krilu, koji je pokušao da umiri loptu, a to je uradio tako što je kao na tacni uposlio zaboravljenog Srijeksa.

Šut iz prve i 1:2.

Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.


Čim su se vratili, Francuzi su probili po desnom krilu, uslijedio je centaršut po zemlji za Devoa, koji je bio u naletu i koji je sa 16 metara mlako šutirao pravo u noge Božoviću. Golman Partizana jeste zaustavio taj šut, ali tako da je lopta u visokom luku završila u mreži.

Nesrećni i nespretni Božović, ustao je sa zemlje i pokušao da zaustavi loptu i prebaci je preko prečke, ali je samo završio u svojoj mreži zajedno sa njom.

Na poluvremenu, Stevanović je zamijenio Kneževića na desnom beku, a poslije trećeg gola gostiju, u 51. minutu, vezista Tomić ušao je umjesto defanzivca Gavrančića. Potom je u 62. minutu, umjesto nevidljivog Ilića ubacio Klea i već pet minuta kasnije isplatilo mu se...

Sa dva špica, Partizan je konačno bio opasan, a loptu koju je na 40 metara od gola primio od Fejse, Dijara je sjajno proslijedio u prostor za Klea, koji je s desne strane iskosa, udaljen deset metara od gola, fino prebacio istrčalog Pelea i pogodio mrežu - 2:3.

Već u narednom napadu, Tomić je bio sam na 18 metara, šutirao, ali je lopta od noge njegovog čuvara prošla tik pored stative.

Partizan je, sa Tomićem, Kleom, Stevanovićem na terenu bio ofanzivan, pritiskao je protivnika do kraja meča, ali nije uspio da bar izjednači. Kako je vrijeme odmicalo, a snage bilo sve manje u duelima sa spremnim igračima Tuluza, nada je blijedila, a akcije bivale sve providnije...

I poslije četiri minuta nadoknade ostalo je 2:3, u prvom meču na teritoriji Srbije koji su vodila petorica sudija, što je dio eksperimenta UEFA.



Prvom golu crno-bijelih je prethodio sudar Partizanove "desetke" Almamija Moreire sa defanzivcem gostiju, koji je umalo pogodio svoju mrežu. Moreira je poslije gola prišao klupi Partizana i požalio se da se loše osjeća, ali izgleda da problem nije noga zbog koje je njegov nastup bio pod upitnikom.

Ipak je ostao u igri, mada je posljednji takmičarski meč odigrao protiv Žiline 20. avgusta...

Na južnoj tribini, navijača Partizana "naslikali" su panoramu Beograda, ekipu su bodrili svih 90 minuta, ali nisu su na kraju nezadovoljni napustili stadion.

Utakmica je imala nemilu "uvertiru", kada je grupa ljudi, za koju očevici kažu da su bili navijači Partizana, napala grupu francuskih navijača na Obilićevom vencu.

PARTIZAN: M. Božović - Knežević (od 46. Stevanović), Đorđević, Gavrančić (od 51. Tomić), Krstajić, - Petrović, Fejsa, Moreira, Lomić, Ilić (od 62. Kleo) - Dijara.

TULUZ: Pele - Kongre, Kapo, Nonke, Mbenge - Berson - Devo (od 65. Braten), Sisoko, Sirieks, Tabanu - Pantkot (od 61. Žinjak).

Sudija: Selčuk Dereli (Turska)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC