• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona skidao minđuše da plati porez

Dijego Armando Maradona tokom boravka u Italiji morao da skine minđuše da plati dio poreskog duga od prije skoro dvadeset godina.

 Maradona skidao minđuše da plati porez Izvor: MONDO

Selektor reprezentacije Argentine ovih dana boravi na jednoj klinici za mršavljenje u italijanskom Bolzanu gdje je u petak imao više nego neprijatnu posjetu.

Italijanski poreski inspektori nisu željeli dres jednog od najboljih fudbalera svih vremena, već su ga podsjetili na dug iz igračkih dana kada je nastupao za Napoli.

Maradona im je morao predati dijamantne minđuše vrijedne 4.000 evra, ali ni izbliza nije izmirio svoje obaveze prema italijanskim vlastima.

Slavni Argentinac nije plaćao porez u Italiji od 1984. do 1991. godine dok je nosio dres Napolija, a dug je u međuvremenu narastao na 37 miliona evra, objavila je agencija ANSA.

Iako Maradona tvrdi da je porez trebao da plati klub, tako ne misle vlasti na Apeninskom poluostrvu, pa svaki put kada posjeti Italiju Maradona doživljava neprijatnosti.

Prije tri godine dok je bio gost na jednom meču u humanitarne svrhe zaplijenjena su mu dva „Roleks“ sata, a 2005. godine ostao je bez honorara za učešće u jednom plesnom šouu.

Osim problema u Italiji, Maradoni ovih dana ne cvjetaju ruže ni u rodnoj Argentini. Njegova ekipa je nakon poraza od Paragvaja (1:0) pala na petu poziciju koja vodi tek u baraž za Svjetsko prvenstvo 2010 u Južnoj Africi.

„Gaučosima“ prijeti realna opasnost da po prvi put nakon 1970. godine ne zaigraju na Svjetskom prvenstvu pošto im za vrat dišu Urugvaj, Venecuela i Kolumbija.

Navijači Argentine već su poželjeli da na Maradoninom mjestu vide trenera Barselone Papa Gvardiolu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC