• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga i zbog Partizan – Metalac!

Autor mondo.rs

"To je budalaština", kaže trener Milanovčana, inače bivši igrač Crvene zvezde Nenad Vanić.

 Istraga i zbog Partizan – Metalac! Izvor: MN PRESS

Mnogo bure izazvalo je 1. kolo Superlige, pre svega utakmica OFK Beograd – Crvena zvezda 2:6 (2:0).

Međutim, pored malog gradskog derbija posle kojeg su postupke pokrenuli i Tužilaštvo i Fudbalsko savez Srbije, sumnja je bačena i na meč Partizan – Metalac 3:0 (3:0).

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost", koji je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo zahtev za proveru osnova sumnje da je "nameštena" fudbalska utakmica između OFK Beograda i FK Crvena zvezda, uradio je isto i za meč FK Partizan i FK Metalac, saopštio je Savet.

"Prethodno, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost istom tužilaštvu je podneo prijavu protiv NN lica takođe zbog osnova sumnje da je ugovoren ishod utakmice između FK Crvena zvezda i OFK Beograd, dok se novoposlata prijava oslanja na javni istup Zvezdana Terzića, generalnog direktora FK Crvena zvezda, gde je predloženo da se sasluša kao ključni svedok", saopštila je ta organizacija.

"Uprkos sve većoj tenziji koju stvaraju predstavnici fudbalskih organizacija suprotno tvrdnjama da utakmice nisu nameštene, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podvlači da neće odustati od insistiranja da se na profesionalan način obavi istraga i da se rezultati što pre prezentuju javnosti, a ujedno najavljuje da će sa povećanom pažnjom pratiti sve utakmice koje se igraju u ovogodišnjem prvenstvu kako bi otkrili indikatore korupcije u sportu", navodi se u saopštenju Saveta.

Na pitanje kako komentariše to što je Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podneo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zahtev za proveru osnova sumnje da je "nameštena" utakmica između Partizana i Metalca, trener gostujućeg sastava Nenad Vanić rekao je da je to "budalaština".

"Imaju pravo da sumnjaju i proveravaju. Mi smo u Beogradu igrali čistog srca, ali smo načinili greške koje su nas koštale rezultata", kazao je Vanić.

U narednom kolu, u nedelju u 19 časova, Metalac u Gornjem Milanovcu dočekuje Crvenu zvezdu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC