• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj "evropskog Čukaričkog"

Autor mondo.rs

Šteta... "Brđani" u Azerbejdžanu nisu uspeli da sačuvaju 1:0 iz prvog meča.

 Liga Evrope Čukarički ispao od Gabale Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


U sjajnom raspoloženju doputovali su fudbaleri Čukaričkog u Baku, ali se pognutih glava vraćaju kućama...

Ekipa Vladana Milojevića nije uspela da sačuva 1:0 iz Beograda, pošto je u revanšu Gabala slavila 2:0 i izborila plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će igrati protiv kiparskog Apolona. Potpuno zasluženo.

GABALA: Bezotosnij – Abasov, Stanković, Rafael Santos, Rikardinjo – Sadigov, Gaj - Zenjov, Husejnov, Zagarov (70. Dašdamirov) – Antonov (90. Dodo).

ČUKARIČKI: Stevanović – Stojković, Ostojić, Pjasentin, Brežančić – D. Srnić (55. Regan), Janković (77. Matić) – S. Srnić (81. Mandić), Bojić, Pavlović - Stojiljković.

Vladan Milojević je izostavio iz startne postave iskusnog vezistu Igora Matića, koji je i dalje "rovit" od povrede primicača, dok je njegov kolega Roman Grigorčuk odlučio da nekadašnjem štoperu Partizana Vojislavu Stankoviću pruži priliku da debituje u "prvih 11" Gabale.

Domaćin je bio bolji ovog četvrtka, a to je, za razliku od "brđana" nedelju dana ranije, umeo da "naplati" sa dva gola u mreži rivala. Prvo u 39, onda i u 53. minutu. Oba posle loših reakcija u odbrani Čukaričkog i precizniš šuteva Estonca Sergeja Zenjova.

Gosti su zaigrali ofanzivnije tek u finišu meča, ali šanse, od kojih je najbolju imao Nikola Stojiljković u 79. minutu, nisu iskorišćene. Upravo je taj problem realizacije koštao "brđane" u ovom meču, jer je i pret toga bilo nekoliko dobrih situacija pred golom Gabale.

Čukaričkom je ovo bila druga uzastopna sezona na evro-sceni i dodatno iskustvo, koje će kroz aktuelnu Superligu Srbije morati da uvećaju, da bi narednog leta igrali ozbiljniju ulogu.

Ovako, ostaje nam samo da konstatujemo da je posle kazahstanskog i jedan azerbejdžanski klub eliminisao predstavnika Srbije.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- Još četiri minuta nade za Čukarički...

- Pritisak Čukaričkog je sve jači kako vreme odmiče, a do kraja je ostalo još nešto više od pet minuta. Videćemo da li će uspeti "brđani" do gola u finišu.

- Dobra kontra Čukaričkog, ali je šut sa distance Igora Matića, koji je ušao u 77. minutu, završio pravo u rukama golmana Bezotosnija.

- Nikola Stojiljković je propustio možda i šansu plasmana u 3. kolo kvalifikacija! Sve je sjajno uradio, izborio se za loptu, predriblao rivala, ali je onda šutirao preko gola... Bilo je to  u 79. minutu.

- Umesto pred golom Gabale, šanse se ređaju pred golom Čukaričkog... Još 15. minuta igre.

- Ovo je bilo blizu! Pavlović je šutirao sa ivice kaznenog, oštro, ali tik iznad prečke. Šteta!

- Jedan gol u mreži Gabale promenio bi situaciju, ali... Da bi do njega došli, igrači Čukaričkog moraće da zaigraju mnogo bolje u preostalih 25-30 minuta.

- Mnogo sreće za Čukarički da ne primi i treći gol u 55. minutu. Aleksej Gaj se našao u prilici posle kornera, ali je šutirao pored gola iz dobre pozicije. Igrači našeg predstavnika deluju prilično izgubljeno u ovom meču.

- GOOOL, 2:0! Još jedan gol Estonca Sergeja Zenjova i još jedna loša reakcija odbrane Čukaričkog. Rezultat koji od 53. minuta vodi Gabalu u treće kolo...

gol
Izvor: YouTube


- Brežančić je u 51. minutu pokušao da iznenadi golmana Gabale i, umesto centaršuta, uputio oštar udarac ka golu iz teške pozicije, a lopta je otišla malo iznad prečke. Da je bio precizan, bio bi to jedan od najlepših golova ove runde kvalifikacija.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme.

- Veći deo prvog poluvremena domaćin je bio bolji i opasniji, ali taman kada su igrači Čukaričkog stvorili dve šanse u kratkom roku i počeli da preuzimaju inicijativu, usledila je očajna reakcija u odbrani i gol Zenjova za ukupnih 1:1.

- Još jedna velika prilika za Stojiljkovića, opet udarcem glavom na centaršut iz kornera, ali je lopta išla pravo u golmana Bezostonija, koji je uspešno reagovao.

- GOOOL, 1:0! Gabala vodi od 39. minuta i sada je ukupan rezultat izjednačen! Očajna reakcija nekoliko igrača Čukaričkog pred njihovim kaznenim, što je iskoristio Sergej Zenjov.

gol
Izvor: YouTube


- Umalo da Čukarički povede 1:0 u 37. minutu, posle centaršuta iz korenra. Stojiljković je bio najviši u skoku, ali nedovoljno precizan u pokušaju da glavom skrene loptu u gol.

- Dobar šut Stojiljkovića u 36. minutu, iskosa sa desne strane u dalji ugao, ali je lopta otišla pored gola.

- Gol-šansa i za Čukarički, u 31. minutu! Branislav Janković se driblinzima izborio za šut, ali je golman uspeo da skrene loptu u korner.

- Dve sjajne intervencije Nemanje Stevanovića, obe nogama! Golman Čukaričkog uspeo je da sačuva prednost svom timu u 27. minutu.

- Još jedno dubinskog dodavanje kroz sredinu stvara problem odbrani Čukaričkog, ali se domaći fudbaleri nisu dobro snašli u 24. minutu, kada je mogla da bude velika opasnost po gol gostiju.

- Loša komunikacija Stojkovića i Stevanovića u 22. minutu, ali domaći fudbaleri nisu uspeli to da iskoriste, tačnije, golman Čukaričkog je dobro intervenisao i ispravio nesporazum.

- Kapiten Čukaričkog, u odsustvu Matića, Rajko Brežančić pokušao je da ugrozi protivničkog golmana udarcem iz "slobodnjaka" iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

- Očekivano, domaćin je ofanzivnije ušao u meč, ali igrači Čukaričkog dobro su kontrolisali dešavanja na terenu u prvih 10 minuta.

- Prvu šansu imao je domaći tim u 4. minutu, posle dubinskog dodavanja kroz sredinu, ali je Stevanović pravovremeno istrčao i sprečio opasnost.

- Utakmica se igra u Bakuu, na Baksel areni, zbog problema sa stadionom Gabale.

- Meč sudi Radek Prihoda iz Češke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC