• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Kazniti počinioce akta nasilja

Crno-bijeli se oglasili povodom tuče u kojoj su povrijeđeni navijači Tuluza. Osuđuju počinice i poručuju da to ne mogu da spriječe.

 PARTIZAN: Kazniti počinioce akta nasilja Izvor: MONDO

Partizan se oglasio povodom napada njegovih navijača na francuske državljane. Uoči utakmice Lige Evrope između crno-bijelih i Tuluza u četrvrtak na Obilićevom vijencu su pristalice Partizana napale gostujuće navijače. Tom prilikom jedan Francuz je teško povrijeđen, a dvojica lakše.

Iz Humske 1 je stiglo saopštenje u kome se izražava "duboko žaljenje zbog akta nasilja".

"Iako se nasilje dogodilo daleko od sportskih borilišta i van granica naših nadležnosti, kao i svi u Srbiji, osjećamo krajnju nelagodnost zbog čina koji je bacio ljagu na naš grad. Vjerujemo da će istraga utvrditi identitet počinioca, njihove motive za nasilje i da će oni u zakonskom postupku biti adekvatno kažnjeni", kaže se u saopštenju Partizana.

U Partizanu su osjetili potrebu da obavijeste javnost o svim detaljima organizacije utakmice Partizan – Tuluz.

"Velikim naporima svih klupskih struktura, policije i drugih organa i organizacija sa kojima sarađujemo, organizacija utakmice je sprovedena na najvišem mogućem nivou za šta smo dobili brojne pohvale od strane zvaničnika UEFA – delegata, direktora i menadžera manifestacije. Na žalost, nasilje koje se dogodilo prije utakmice bacilo je sjenku na naš veliki trud i organizovan rad".

"Tuluz je u pripremi utakmice dostavio informaciju da očekuje dolazak maksimum 50 svojih navijača. Ni u pripremi utakmice, ni na organizacionom sastanku održanom na dan utakmice, nisu mogli da daju nikakvu informaciju o vremenu njihovog dolaska, saobraćajnim sredstvima koje koriste, pravcima dolaska, vremenu i mjestu okupljanja. Tek na insistiranje predstavnika policije i našeg kluba pristali su da distribuciju ulaznica za svoje navijače i njihovo okupljanje radi polaska na stadion izvrše u hotelu u kojem su odsjeli. Na molbu delegata UEFA prihvatili smo da, o trošku našeg kluba, obezbijedimo autobus za prevoz navijača Tuluza, iako to nije naša obaveza".

Takođe, navodi se da je na stadionu osigurana bezbjednost gostujućih navijača na najvišem nivou.

"Da je poštovana standardna procedura organizacije dolaska gostujućih navijača i dostavljanja potrebnih informacija klubu organizatoru i lokalnoj policiji težak incident bi možda bio izbjegnut. Naravno, sve ovo nije opravdanje za bezumni akt nasilja i napad na gostujuće navijače".

Crno-bijeli podsjećaju da su prije dvije godine izbačeni iz Evrope zbog incidenata navijača u Mostaru i da su od tada napravili radikalne mjere.

"Naporima klupskih struktura i promijenjenom sviješću ogromne većine navijača na 17 evropskih utakmica odigranih u prošloj i ovoj godini nije zabilježen nijedan ozbiljniji incident iako je u Beogradu boravilo više hiljada navijača iz raznih dijelova Evrope i više hiljada naših navijača je potuvalo u inostranstvo. Čelnici UEFE su otpočeli da ističu Partizan kao pozitivan primjer kluba koji je pokazao da za kratko vrijeme može radikalno da se poboljša. Napadom na navijače Tuluza svi ti ogromni napori su postali Sizifov posao i mi ćemo, iako za napad nismo odgovorni, ponovo morati da dokazujemo da nam je mjesto u sistemu evropskih fudbalskih takmičenja".

"Zbog toga se ne samo priključujemo osudama, već ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se jednom zauvijek prestane sa svim oblicima nasilja na sportskim borilištima i događajima", zaključuje se u saopštenju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC