• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički "otvorio" kolo pobedom nad OFK!

Autor mondo.rs

"Meraklije" dolaze na meč sa Crvenom zvezdom s tri boda na kontu, zahvaljujući penal pobedi nad "romantičarima".

 Radnički savladao OFK Beograd Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Radničkog "otvorili" su 2. kolo Superlige minimalnom, ali maksimalno važnom pobedom nad OFK Beogradom na fino popunjemom "Čairu".

U petak uveče, drugom od tri uzastopna rezervisanom za "meraklije": Radnički – OFK Beograd 1:0 (1:0).

Strelac gola koji je domaćem sastavu doneo prve bodove ove sezone, posle poraza na otvaranju u Čačku, bio je bivši fudbaler kragujevačkog Radničkog i Crvene zvezde, Petar Đuričković u 57. minutu. Upravo njega minut i po ranije povukao je za dres u svom šesnaestercu defanzivac Zlatko Liščević, arbitar Milorad Milićević nije imao dilemu, a Đuričković tremu...

Uprkos tome što je prekršio nepisano pravilo da onaj koji je oboren, ne bi trebalo i da izvede penal, Đuričković je levicom plasirao loptu po sredini gola sačekavši da Stefan Čupić izabere stranu i baci se, u ovom slučaju u svoje levo.

Do tog trenutka, ni niški, ni beogradski sastav nisu imali pravu šansu za gol, sve se svodilo na udarce sa distance, koji golmanima nisu pravili probleme, a navijačima nisu mamili uzdahe i aplauze, a od trenutka kada je tim Milana Rastavca poveo, čak ni tri ofanzivne izmene Vladimira Petrovića nisu donele pomak u igri "romantičara", koji su pre pet dana poraženi 2:6 od Crvene zvezde na svom stadionu, u utakmici koja je izazvala i izaziva mnogo bure.

Pogledajte detalje sa utakmice 2. kola Superlige između Radničkog i OFK Beograda na "Čairu" u Nišu.
Izvor: YouTube
Pet poluvremena bez gola...


Pogodak Đuričića u 57. minutu s bele tačke prekinuo je niz od pet poluvremena bez golova u duelima OFK Beograda i Radničkog iz Niša. Oba meča prošle sezone završena su rezultatima 0:0, a Radnički je u prolećnom delu sezone 2013/13 prekinuo seriju od tri poraza od "romantičara", računajući od povratka Nišlija u Superligi.

Istorijski gledano, skor na "Čairu" sada je: 21-11-3, ukupno 25-22-19 za Nišlije.

Povratnik u srpski fudbal Miloš Trifunović mogao je u 59. minutu, tri minuta posle gola Đuričkovića, da reši meč, ali je propustio da kazni još jedan kiks odbrane "romantičara". Njegov udarac jačom, levom nogom, iskosa sa leve strane otišao je nekontrolisano preko gola.

OFK je, igrajući uglavnom sa tinejdžerima, pokušavao u finišu meča da stvori bar šansu za gol, ali je najbolju na meču imao Aleksandar Jovanović iz Radničkog kojem je Supić odbranio udarac u 88. minutu za 2:0.

Radnički je kraj Morave, u Čačku, poveo u 38. minutu golom Antona Zemljanuhina, ali je potom Rastavčev tim dozvolio da Borac u drugom poluvremenu preokrene meč u svoju korist preko Milana Jevtovića (60) i Vladimira Krstića (82). I taj meč bio je odigran u petak uveče.

"Meraklije" narednog petka gostuju Crvenoj zvezdi na Stadionu "Rajko Mitić, dok će Pižonov tim ugostiti gradskog rivala Voždovac.

REZULTATI 2. KOLA

Radnički Niš - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Đuričković pen 57/

Subota:

18.00: Javor Ivanjica - Spartak Subotica
18.00: Mladost Lučani - Novi Pazar
19.00: Partizan – Jagodina
20.00: Voždovac - Borac Čačak

Nedelja:

18.00: Radnik – Vojvodina
19.00: Metalac - Crvena zvezda
20.00: Čukarički - Rad Beograd

TABELA: Crvena zvezda 3, Čukarički 3, Partizan 3, Mladost 3, Voždovac 3, Borac 3, Javor 3, Radnički Niš (+1) 3, Spartak 1, Radnik 1, Novi Pazar 0, Rad 0, Jagodina 0, Metalac 0, Vojvodina 0, OFK Beograd (+1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC