• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Igra protiv Tuluza uliva nadu

Trener Partizana vidio mnogo pozitivnih elemenata u porazu od Francuza i optimista je pred derbi sa Vojvodinom.

 Stevanović: Igra protiv Tuluza uliva nadu Izvor: MONDO

Partizan se poslije poraza od Tuluza na startu Lige Evrope vraća domaćim obavezama. U nedelju (19.00) u Humskoj dočekuje Vojvodinu u petom kolu Jelen Superlige.

Crno-bijeli su napravili već dva kiksa u šampionatu (remiji u Ivanjici i na Banovom brdu) i pobjeda nad ambicioznim Novosađanima im se nameće kao imperativ.

"Pokazaćemo da se i u Srbiji igra kvalitetan fudbal i da naše ekipe mogu da igraju na evropskom nivou", uvjeren je trener Partizana Goran Stevanović da će to biti praznik za publiku u Humskoj.

Stevanović još nije ostvario pobjedu otkako je postao šef struke. Prvo je osvojio samo bod na gostovanju Čukaričkom, a onda je njegov tim poražen od Tuluza. Uvjeren je da će mu treća biti sreća.

"U svaki meč ulazim sa dosta optimizma. Koliko god djelovalo čudno, utakmica sa Tuluzom mi uliva nadu, jer sam dva puta odgledao snimak i vidio da ova ekipa može mnogo. Izgledali smo dobro na terenu, organizovano, ali smo u prvom poluvremenu iz dva šuta primili dva gola. Naravno, ima detalja za ispravku. Radimo da igrače 'podignemo' fizički i da još više izgledamo kao ekipa i da već protiv Vojvodine sve to isprati i rezultat".

Stevanović nema kadrovskih problema. Uvjerava da je fizička pripremljenost njegovog tima sve bolja.

"Ja zahtijevam dobru fizičku pripremljenost i radimo na tome. Opšti je utisak da smo protiv Tuluza djelovali organizovano i čvršće nego do sada, ali nam je potrebno da još malo napunimo pluća".

Centarfor Vojvodine Dragan Mrđa je obilježen kao najveća opasnost po gol Partizana.

"Mrđa jeste najveća opasnost, jer je jedan od najboljih špiceva u zemlji, ali podatak da Vojvodina konstantno daje veliki broj mladih reprezentativaca govori da uvijek ima mnogo talentovanih igrača. To znači da oni uvijek mogu da iznenade. Tu su Tadić, Aleksić, Đurovski, Stjepanović... Znaju da igraju fudbal i vole da se nadigravaju. To nam daje za pravo da vjerujemo da će na našem stadionu konačno gostovati ekipa kojoj neće desetorica igrača stajati iza lopte".



Stevanović se zahvalio navijačima koju su bodrili crno-bijele sve vrijeme duela sa Tuluzom uprkos negativnom rezultatu.

"Osjetili su kolektivni duh i više želje i volje nego do sada. Moram da ih pohvalim, trenutno su iznad svih nas. Pod hitno moramo da iskoristimo njihovu pozitivnu energiju i dostignemo njihov nivo. Sigurno je da smo na pravom putu".

On vjeruje da trener Vojvodine Dragoslav Stepanović neće mijenjati svoju filozofiju za duel sa Partizanom.

"Kad se radi o tako iskusnom treneru, mogu se očekivati iznenađenja. Međutim, Vojvodina gaji svoj stil igre i mislim da ga neće mijenjati. Iznenađenja mogu da očekujem samo u sastavu, zbog povrijeđenih igrača, ali ne i u sistemu ili ofanzivnom opredjeljenju".

Na pitanje od koga očekuje da bude čovjek odluke, Goran Stevanović je odgovorio:

"Stalno izgovaram riječi: 'ekipa', 'kolektiv', 'tim'... Tim izbacuje pojedinca. Partizan je skup dobrih pojedinaca, ali me to ne zadovoljava, želim da govorim o Partizanu kao o ekipi. Ko će iskočiti u nedelju? Neka ekipa to pokaže".

(MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC