• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Đorđević vozi valjak, Zvezda sigurna

Pobede "večitih rivala" i Vojvodine u utakmicama 20. kola Meridijan Superlige Srbije i nastavak trke utroje za titulu prvaka države.

 MSL: Đorđević vozi valjak, Zvezda sigurna Izvor: MONDO

Nenad Đorđević ponovo je bio spasilac Partizana! Posle Smedereva, Đorđević je golom u Kuli, protiv uvek neugodnog Hajduka, doneo je crno-belima tri boda za mirniji nastavak trke za šampionsku titulu.

Kao i uvek u poslednjih nekoliko sezona, Partizan se i u subotu mučio u Kuli. Imali su crno-beli terensku inicijativu, ali bez izrazitih prilika za gol.

Gol odluke pao je u 78. minutu. Dugo je trajala akcija crno-belih. Najpre je šutirao Žuka, lopta se odbila do Zorana Tošića, koji je poslao na drugu stranu, gde je bio Stevan Jovetić, a na njegovu asistenciju Đorđević postiže zlata vredan gol.

Meč u Kuli trajao je nešto duže od ostalih mečeva 20. kola Meridijan Superlige, jer su navijači Partizana bakljadom pred kraj prvog dela napravili bakljadu, pa je početak drugog dela bio odložen desetak minuta.

Crvena zvezda je u derbiju 20. kola, prvi put pred svojim navijačima posle tri meseca, savladala OFK Beograd, golovima u drugom poluvremenu. Odolevao je tim sa Karaburme sve do 65. minuta, kada je Segundo Kastiljo na centaršut Dejana Milovanovića, glavom savladao Radišu Ilića, a deset minuta kasnije pobeda je "overena" iz akcije koju je kreirao Ognjen Koroman a u gol, iz poluvoleja, pretvorio Nenad Jestrović.

Zvezda je imala inicijativu od početka meča, a najraspoloženiji za igru bio je Ognjen Koroman, čiji su prodori zadavali muke odbrani OFK Beograda. "Romantičari" su retko pretili golu Crvene zvezde, sa očiglednim ciljem da ostanu neporaženi, ali je ta igra davala rezultate samo do 65. minuta.

OFK Beograd je u sudijskoj nadoknadi imao priliku da ublaži poraz, ali je Andrija Kaluđerović promašio penal, koji je dosuđen posle prekršaja Đorđa Tutorića nad Ivanom Stevanovićem..

Vojvodina se, kao i Partizan, mučila protiv Bežanije u Železniku i tek u finišu meča je golom Tumbasovića osvojila tri boda, kojima je zadržala priključak za Partizanom i Crvenom zvezdom. Diktirali su Novosađani tempo, imali prečku i stativu tokom meča, ali je sve do pet minuta pre kraja Bežanija odolevala.

Banat je golom Srđana Baljka pobedio u gostima Smederevo i napravio iznenađenje. Očekivalo se da Smederevo psle dobrih igara protiv Vojvodine i Partizana, zabeleži trijumf, ali je Banat potvrdio tradiciju i ponovo je iz grada pored Dunava odneo bodove.

Na Banovom brdu, u jednom od derbija 20. kola, Čukarički i Borac su odigrali 0:0, a Čačani su bili bliži pobedi, pošto su u finišu propustili nekoliko šansi.

Mladost i Napredak su u Lučanima takođe podelili bodove. Napredak je vodio od 23. minuta golom Babića, a uporni domaćini su izjednačili 11 minuta pre kraja golom Dragiše Žunića.

REZULTATI 20. kola:

Hajduk - Partizan 0:1 (0:0)
/Đorđević 78'/

Mladost L - Napredak 1:1 (0:1)
/Žunić 79' - Babić 23'/

Smederevo - Banat 0:1 (0:1)
(Baljak 13'/

Bežanija - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Tumbasović 85'/

Čukarički - Borac 0:0

Crvena zvezda - OFK Beograd 2:0 (0:0)
/Kastiljo 65', Jestrović 75'/


Partizan vodi na tabeli sa 47 bodova, Zvezda ima 42, Vojvodina 40, Borac ima 28, Čukarički 27, Banat 24, OFK Beograd je ostao na 23, Mladost 22, Smederevo 21, Napredak 20, Hajduk 16 i Bežanija 11 bodova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC