• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Istorija na "Čika Dači", fenjer Čuki

Fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca osvojio je prve bodove u elitnom srpskom rangu od osnivanja kluba, 1961. godine.

 JSL: Istorija na "Čika Dači", fenjer Čuki Izvor: MONDO

Debitant u Jelen Superligi, poslije četiri poraza u prva četiri kola, bez postignutog gola, zabilježio je u subotu u 5. kolu, prvu pobjedu u istoriji i to protiv do tada neporaženog OFK Beograda - 2:1 (1:0).

Oba gola za Milanovčane, koji su i ovog vikenda igrali u Kragujevcu na stadionu "Čika Dača", postigao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Budućnosti, Betolingar Misdongard. Visoki momak iz Čada doveo je Metalac u vođstvo u 22. minutu, a u 75. minutu povisio je na 2:0.

Minut ranije, OFK Beograd je ostao sa desetoricom zbog drugog žutog kartona koji je zaradio napadač Nikola Simić.

Sa desetoricom na terenu, "romantičari" nisu mogli da izbjegnu prvi poraz u šampionatu, poslije tri pobjede i remija, iako je dva minuta prije kraja meča, vezista Miloš Žeravica smanjio na 2:1.

Ekipa Neška Milovanovića je prvom "trojkom" u sezoni pobjegla sa dna tabele, a tome je znatno doprinio i očajni Čukarički.

Šampion Srbije Partizan ostao je poslije pet kola jedini tim, koji nije osvojio sva tri boda u duelu sa Čukom. Poslije Javora (0:1), Hajduka (2:1) i Vojvodine (1:3), Čukarički je doživio poraz i u duelu sa debitantom u ligi, ekipom BSK Borče.

Na terenu OFK Beograda bilo je 2:0 za Borčance, koji su došli u vođstvou 43. minutu golom mladog veziste Dejana Babića, momka rođenog 1989. godine. Sudbinu Čukaričkog zapečatio je u 55. minutu špic Enver Alivodić - 2:0.

BSK iz Borče kao "domaćin-gost" na Karaburmi nastavlja fino da skuplja zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak. Poslije pet kola, tim koji predvodi Makedonac Šefki Arifovski ima sedam bodova.

Udarni trio Jagodine: Perica Ognjenović, Milan Bojović i Vladimir Đilas najzaslužniji je za pobjedu "ćurana" nad Javorom - 2:0. Druga "trojka" ove sezone je ekipu, uz remije na mečevima Napredak - Mladi Radnik 0:0, Rad - Borac 0:0 i Spartak - Hajduk 1:1, znatno pogurala iz opasne zone.

Bojović je načeo Ivanjičane već u 2. minutu, lepim golom glavom, a u 25. sve je bilo gotovo. Ognjenović je petom izbacio Novkovića na lijevo krilo, ovaj je centrirao i "pogodio" u glavu Đilasa, koji je savladao nemoćnog Vujovića - 2:0.

REZULTATI 5. KOLA JSL:

BSK Borča - Čukarički 2:0 (1:0)
/Babić 43, Alivodić 55/

Jagodina - Javor 2:0 (2:0)
/Bojović 2, Đilas 25/

Metalac GM - OFK Beograd 2:1 (1:0)
/Misdongard 22, 75 - Žeravica 88/

Napredak - Mladi Radnik 0:0

Rad - Borac Čačak 0:0

Spartak - Hajduk Kula 1:1 (1:0)
/Bošković 45 - Radanović penal 60/

U nedjelju:

Smederevo - Crvena zvezda (16.00)

Partizan - Vojvodina (19.00)

TABELA: Crvena zvezda (-1) 10, Vojvodina (-1) 10, OFK Beograd 10, Partizan (-1) 8, Smederevo (-1) 7, Javor 7, Borac 7, BSK Borča 7, Napredak 6, Jagodina 6, Mladi Radnik 6, Spartak 5, Rad 5, Hajduk 5, Metalac 3, Čukarički 1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC