• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Brana Ilić vozi Valjak!

Partizan pobijedio Vojvodinu 1:0, golom džokera - Brane Ilića u 76. minutu derbija 5. kola Jelen Superlige Srbije.

 JSL: Brana Ilić vozi Valjak! Izvor: MONDO

Brana Ilić čuva Partizan!

Nekadašnji fudbaler Rada, za koga se ne mali broj navijača Partizana čudio što je doveden u Humsku, ove sezone je najbolji igrač crno-bijelih, adut i spasilac tima iz Humske.

Poslije gola koji je postigao protiv Čukaričkog i donio bod crno-bijelima, Brana Ilić je riješio i derbi 5. kola Jelen Superlige protiv Vojvodine.

Ilić je u igru ušao u 65. minutu, a desetak minuta kasnije, na dodavanje Moreire, spretni napadač je savladao Aleksandra Kesića, koji je do tog trenutka sjajno čuvao mrežu Novosađana.

Prvi veliki derbi u ovoj sezoni posmatralo je 4.863 (zvaničan podatak) gledalaca. Mnogo malo, s obzirom na to da su se sastale dvije, po mnogima, najbolje ekipe u zemlji. Oni koji su došli na stadion u Humskoj, imali su šta da vide.

Vojvodina nije došla u Beograd da se brani i to je pokazala odmah na startu meča, kada je imala nekoliko dobrih prilika za gol. Sa druge strane, i domaćin je imao nekoliko izglednih šansi, ali je goste spašavao Aleksandar Kesić.

Prvu priliku na utakmici i to veliku, imala je Vojvodina. U 7. minutu Dragan Mrđa je zaobišao golmana Mladena Božovića, ali je gol crno-bijelih sačuvao kapiten Nenad Đorđević pravovremenim uklizavanjem.

Koji minut kasnije još veća prilika na drugoj strani, ali se obrukao Senegalac Lamin Dijara koji je golmana Kesića mogao da pita u koji dio gola da mu šutira.

Uslijedile su potom dvije prilike za Vojvodinu. Najprije je Mario Đurovski, poslije kornera, šutirao preko gola, a u 23. minutu "lale" propušaju još jednu šansu poslije akcije bivšeg Partizanovca Slavena Stjepanovića. Prevario je Marka Lomića, krenuo ka golu Partizana, potom je zavrnuo, ali nije bilo nikog od njegovih saigrača da je ubaci u mrežu.

Pet minuta kasnije, Kesić je u dva navrata sačuvao mrežu. Najprije je Brazilac Kleo, sa dva čuvara "na leđima", uspio da šutira, ali je golman Vojvodine odbio u korner. U nastavku akcije, Radosav Petrović je probao glavom, ali je Kesić opet odlično reagovao.

U 33. minutu, Partizan je postigao gol koji je opravdano poništen, jer je Dijara prije nego što je poslao u mrežu napravio faul.

Šut je potom iz slobodnog udarca oprobao i kapiten Partizana Đorđević, ali je Kesić još jednom na mjestu.

U finišu poluvremena, Partizan je napravio ofanzivu ka golu Vojvodine, ali gola nije bilo. Možda i najveću priliku propušta Kleo u posljednjim trenucima poluvremena. Nemanja Tomić je odlično centrirao, ali je Brazilac, neometan, glavom poslao loptu pored stative.

I u drugom poluvremenu viđen je dobar fudbal, sa dosta šansi na obe strane.

Vojvodina je bila blizu gola u 54. i 55. minutu. Najprije je Janko Tumbasević šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta otišla u korner, a potom je u gužvi u šesnaestercu domaćina Stjepanović probao "makazicama", ali je Božović bio na mjestu.

Trenutak odluke dogodio se u 76. minutu. Moreira je kroz dvojicu igrača Vojvodine, "izbacio" brzonogog Ilića, koji bježi odbrani gostiju i šalje loptu pored nemoćnog Kesića.

Olakšanje na klupi Partizana i prva pobjeda za novog trenera Gorana Stevanmovića, poslije remija na Banovom brdu i poraza od Tuluza u Ligi Evrope.

Partizan je opet u igri. Nije dopustio Zvezdi da "pobjegne" poslije ubjedljive pobjede u Smederevu. Vojvodina ima priliku za revanš naredne nedelje kad joj dolazi upravo Zvezda.

STADION Partizana. Gledalaca: 4.863.
Sudija: Boško Jovanetić (Užice).

PARTIZAN: M. Božović - Stevanović, Đorđević (od 87. minuta Knežević), Krstajić, Lomić - Fejsa, Petrović (od 57. minuta Ljajić), Tomić, Moreira - Kleo, Dijara (od 65. minuta Ilić).

VOJVODINA: Kesić - Vulićević, Pleč, Peković, Gvozdenović (od 18. minuta Lovrić) - Medojević, Tumbasević - Đurovski (od 65. minuta Smiljanić), Tadić (od 58. minuta Maksimović), Stjepanović - Mrđa.

žuti kartoni: Tadić, Medojević, Maksimović (Vojvodina); Đorđević (Partizan).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC