• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prevremeni izbori u Crvenoj zvezdi!

Autor mondo.rs

Upravni odbor crveno-belih pokrenuo proceduru za raspisivanje opštih, prevremenih izbora u klubu.

 Prevremeni izbori u Crvenoj zvezdi! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Upravni odbor Crvene zvezde sastao se u utorak drugi put u tri dana, reagujući na loše igre ekipe i zahteve navijača za promenama.

U nedelju su generalni direktor Zvezdan Terzić i trener Miodrag Božović ponudili ostavke, ali su one odbijene. Dva dana kasnije, dogovorena je zajednička reakcija UO:

Upravni odbor pokreće proceduru za opšte, prevremene izbore u klubu. Izbori će biti raspisani 15. septembra, a saglasno Statutu i Pravilniku o izborima, biće održani 10 do 30 dana od dana raspisivanja.

Dakle, članovi Zvezde ponovo će izaći na glasačke kutije.

Prvi put su tako birali predsednika kluba 2012, godine, kada je učestvovalo tri puta više zvezdaša sa pravom glasa nego na prošlogodišnjim (manje od 4.000 glasača), na kojim je jedini kandidat bio aktuelni predsednik Svetozar Mijailović.

Osim definisanja te odluke, UO Zvezde pružio je podršku treneru, uz konstataciju da rezultati na startu sezone nisu zadovoljavajući (eliminacija iz Kairata, samo jedna pobeda u tri superligaška kola, loša igra...)

Međutim, Božovićeva ostavka definitivno nije prihvaćena.

"Na osnovu izveštaja šefa stručnog štaba Miodraga Božovića i analize razloga slabijih rezultata na početku sezone (povrede, nespremnost pridošlica, rani početak takmičenja...) nije prihvaćena ponuđena ostavka šefa stručnog štaba. Umesto toga i uz punu saglasnost predstavnika navijača prisustnih na sednici, UO izražava punu podršku i poverenje šefu stručnog štaba i očekuje da se pojačanim radom, disciplinom i rezultatima klub usmeri ka ostvarivanju planiranih ciljeva", poručeno je sa sastanka Upravnog odbora kluba.

Uoči sednice rukovodstva, trener Božović radio je sa ekipom na pomoćnom terenu.

Sednici Upravnog odbora Crvene zvezde prisustvovali su svi članovi izuzev Ivice Tončeva, uključujući i generalnog direktora Zvezdana Terzića, poslovnog direktora Stefana Pantovića, potpredsednike Slavišu Kokezu i Nebojšu Čovića...

Čelnici kluba sastali su se drugi put u kratkom roku, jer su i u nedelju sedeli za istim stolom i jednoglasno odbili ponužene ostavke Terzića i Božovića.

Pojedini mediji objavili su da će Čović postati novi predsednik, ali je on na to imao kratak komentar i na parkingu, a i u utorak: "Bavim se samo košarkom, ne znam šta se zbiva u fudbalskom klubu".

Navijači sa tri tribine stadiona "Rajko Mitić" rekli su svoje u petak uveče, u remiju protiv Radničkog. Na njihove pozive da napuste klub, rukovodioci u nedelju nisu zvanično odgovorili.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC