• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Država mora stati huliganima na put

"Svaki vid nasilja na stadionima ili izvan njih je posao države i ona mora da reaguje kako bi se takvi problemi riješili", smatra predsjednik Zvezde.

 Lukić: Država mora stati huliganima na put Izvor: MONDO

Kapije stadiona Crvene zvezde biće zaključane na meču protiv Mladosti u šesnaestini finala Lav kupa Srbije (18.00 časova) zbog ispada navijača na meču u Smederevu, a moguće i malo duže.

Crveno-bijeli tako će, poslije serije mečeva pred poprilično popunjenim tribinama, dočekati Apatince u sablasnoj atmosferi.

"Žao nam je zbog toga, jer Crvena zvezda ima veliku i brojnu podršku navijača od početka sezone. Svaki meč bez navijača je sigurno veliki hendikep i volio bih da se ovakve stvari nikad ne događaju u našem fudbalu", izjavio je predsjednik Zvezde Vladan Lukić.

On, međutim, smatra, da je problem huliganstva mnogo složeniji i da je pitanje njegovog rješavanje posao za državu.

"Zvezda, niti bilo koji drugi sportski kolektiv, ne može da riješi pitanje incidenata na sportskim borilištima. Svaki vid nasilja na stadionima ili izvan njih je posao države i ona mora da reaguje kako bi se takvi problemi riješili", poručio je predsjednik crveno-bijelih.

Zbog problema huliganstva održan je i radni sastanak čelnika FS Srbije, na čelu sa predsjednikom Tomislavom Karadžićem i rukovodstva Crvene zvezde. Glavna tema su bila posljednja dešavanja na meču u Smederevu. Zajdnička ocjena je da je problem veliki i zajednički, a da se u narednom periodu mora stati na put ispadima na stadionima zbog bezbjednosti posjetilaca. Ponovljeno je da će incident u Smederevu biti detaljno ispitan u najkraćem roku i od organa MUP Srbije.

Zvezda će tako, zbog navijača, još jednom morati da igra - ni za koga. Prije dve godine crveno-bijeli su pauzirali čak tri meča i to zbog najtežeg incidenta navijača, napada Uroša Mišića na žandarma Nikolu Trajkovića.

Uprkos sablasno praznom stadionu, koji ih čeka, igrači Zvezde obećavaju da će dati sve od sebe da prođu u osminu finala najmasovnijeg takmičenja, iako trener Vladimir Petrović neće moći da računa na sve igrače.

Zbog povrede van stroja biće Nikola Ignjatijević, dok je strateg crveno-bijelih odlučio da odmori dva standardna prvotimca, kapitena Nikolu Lazetića i Mohameda Avala Isaha.

Pod istragom i vođe navijača?

Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen rekao je da bi predmet istrage policije i tužilaštva trebalo da budu i vođe navijača.

Govoreći o inicijativi za zabranu grupa koje pozivaju na nasilje, Homen je za RTS naveo da očekuje da tužilaštvo završi istragu do kraja nedjelje i saopšti za koje grupe treba podnijeti inicijativu o zabrani.

"Treba razgraničiti kriminal od navijanja, pogotovo što vođe tih navijačkih grupa imaju potpuno drugačije i želje i aktivnosti i drugačije ideje za šta koriste to navijanje", rekao je Homen.

On je naveo da su veoma često navijačke grupe povezane i sa dilerima droge i raznoraznim drugim krivičnim djelima poput iznuda, prijetnji ili ucjena.

Republički javni tužilac u Srbiji Slobodan Radovanović zatražiće uskoro zabranu "Obraz" i "Srpski narodni pokret 1389" i još pet ekstremističkih organizacija, najavljujući i obračun sa svim nasilnicima koji se kriju iza sporta.

Radovanović je ranije rekao da će tražiti da se zabrane i navijačke grupe fudbalskih klubova, ukoliko su one upisane u registar udruženja građana, a koje preko svog statuta ili javnog djelovanja ugrožavaju bilo koga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC