• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibanjez ima "čuku", Zvezda okrenula derbi!

Autor mondo.rs

Sjajni Argentinac sa dva gola i asistencijom u drugom poluvremenu doneo pobedu Crvenoj zvezdi protiv Čukaričkog.

 Ibanjez ima "čuku", Zvezda okrenula derbi! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u šest od sedam utakmica ove sezone prva primila gol, a jedini put kada nije, meč je završen 0:0 (sa Metalcem u Gornjem Milanovcu).

  Ove srede u derbiju sa Čukaričkim ponovo su crveno-beli krenuli "iz minusa", ali su po treći put uspeli da preokrenu i pobede.

U petom kolu Superlige, na stadionu Rajko Mitić: Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (0:1).

Pobeda u režiji dvostrukog strelca i asistenta Luisa Ibanjeza.

Argentinac je prvo pogodio iz slobodnog udarca u 56. minutu, zatim iz penala u 60, a onda je u 88. asistirao Aleksandru Kataiju za konačan rezultat. Gosti su prethodno poveli preko Slavoljuba Srnića u 18. minutu, kada je iskoristio dodavanje Staniše Mandića.

Bila je to prva šansa koju su stvorili igrači Čukaričkog, a potom su još nekoliko puta u prvom poluvremenu ozbiljno pretili iz kontranapada. Nisu, međutim, uspeli da dupliraju prednost, pa ih je po povratku sa odmora stigla kazna.

Osveženje Srđan Plavšić


Doskorašnji vezista Spartaka iz Subotice debitovao je za Crvenu zvezdu samo dan po potpisivanju ugovora i nagovestio da bi mogao da bude veliko pojačanje. Hitri 19-godišnjak prvo je "špartao" po levoj, a zatim i po desnoj strani. Imao je nekoliko dobrih prodora i zaslužio visoku ocenu za debi u crveno-belom dresu.

Zvezda je zaigrala neuobičajeno za ovu sezonu - brbeno, rastrčano i koncentrisano. Igralo se uglavnom na polovini gostiju, a Ibanjez je konačno podesio nišanske sprave, pošto je od dolaska u klub zadužen za prekide. Pokazao je da ima razloga za to...


Iz slobodnjaka je šutirao oštro, pored živog zida, a iz penala je umalo pocepao mrežu. Potom je i sjajnim dugačkim dodavanjem omogućio Kataiju da samo prosledi loptu glavom pored istrčalog Stevanovića.

Treba istaći da je kritika Miodraga Božovića izgleda urodila plodom, pošto je po ulasku u igru, u 51. mintu, Katai bio jedan od najopasnijih igrača domaćeg tima.

Osim što je ostavio "desetku" na klupi, Božović je rešio da odmori i Mihaila Ristića i Mamadua Mbođa. U zadnju liniju tima vratio se Vukašin Jovanović, ali se posle odlične partije protiv Voždovca u veznom redu čini da bi mu ta uloga više koristila jer je evidentno da mu nedostaje brzina da bi igrao štopera.

U startnu postavu vratio se Saša Stojanović i upravo je on posle lucidnog dodavanja Kataija iznudio faul koji je prethodio izjednačujućem golu, dok zasluge za penal idu na račun Uga Vijeire. Portugalac je sjajnim driblinzima prvo ostavio iza sebe Pjasentina, a potom naterao Ranđelovića da ga obori.

Bila je ovo neka nova Crvena zvezda u odnosu na ono što smo gledali ove sezone, a da li će nastaviti u istom ritmu, videćemo...

Priliku da pokažu da preokreti protiv Voždovca i Čukaričkog nisu slučajnost, izabranici Miodraga Božovića imaće u nedelju u Surdulici. Čukarički će narednog vikenda igrati na svom stadionu sa Radničkim iz Niša.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez - Kovačević (82. Ristić), Grujić - Vered (51. Katai), Stojanović (64. Jović), Plavšić - Vijeira.

ČUKARIČKI: Stevanović - Ranđelović, Pjasentin, Ostojić - Regan (64. Janković), D. Srnić - S. Srnić (80. Jovanović), Matić, Mandić - Pavlović (73. Bojić).

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- GOOOL, 3:1! Aleksandar Katai pogađa u 88. minutu na sjajnu asistenciju Luisa Ibanjeza. Samo je glavom prosledio loptu pored istrčalog Stevanovića.

gol
Izvor: YouTube


- Umalo da Bojić izjednači samo minut posle preokreta Zvezde, ali je lopta posle njegovog šuta "liznula" prečku i otišla u gol-aut.

- GOOOL, 2:1! Luis Ibanjeza postiže svoj drugi pogodak u 83. minutu, ovaj put iz penala! Iz sve snage šutirao je oštro u desni Stevanovićev ugao. Bacio se golman Čukaričkog u tu stranu, ali nije bilo šanse da stigne loptu.

- Penal za Crvenu zvezdu! Sjajnim driblingom Ugo Vijeira je bukvalno naterao Ranđelovića da ga obori u 83. minutu.

gol
Izvor: YouTube


- Poslednja izmena i u Zvezdi. Kovačevića menja Ristić u 82. minutu.

- Poslednja izmena u timu Čukaričkog. U 80. minutu Saša Jovanović je ušao umesto Slavoljuba Srnića.

- Staniša Mandić je mogao mnogo više iz prilike koja mu se ukazala u 78. minutu, ali je pokušao iz velike udaljenosti da lobuje Rajkovića, a učinio je to prilično loše. Mladi fudbaler našao se u šansi posle duplog pasa i prilično smušene reakcije Zvezdinih defanzivaca.

- Druga izmena u timu Čukaričkog. Umesto Andrije Pavlovića od 73. minuta igraće Petar Bojić.

- Kao da ima 100 utakmica u nogama, a ne da je tek na početku karijere, odigrao je Grujić na sredini terena, petom namestio sebi loptu na desnu nogu, prebacio težište igre ne drugu stranu i spoljnim delom kopačke proigrao Petkovića, koji je odlično centrirao, ali na njegovu žalost ka jednom od najnižih igrača na terenu - Ugu Vijeiri. Pokušao je Portugalac da šutira glavom, ali nije dobro zahvatio loptu.

- Pritisak Crvene zvezde ne staje! Drugo poluvreme uglavnom se igra pred golom gostiju. U 66. minutu Jović je proigrao Kataija, on obišao golmana Nemanju Stevanovića, ali mu je pobegla lopta, pa je loše šutirao, pored gola...

- Odlična akcija crveno-belih posle greške Ranđelovića i umalo da Jović odmah po ulasku u igru namesti gol. Dobro je proigrao Petkovića, posle dodavanja Plavšića, ali je desni bek Zvezde šutirao visoko, visoko preko kola.

- Izmene u oba tima u 64. minutu. Sašu Stojanovića menja Luka Jović, a Branislav Janković je ušao umesto Obenga Regana.

- Prečka! Umalo da Savo Pavićević donese preokret u 60. minutu posle udarca glavom na centaršut Kataija iz kornera.

- Izgleda da je trenerova kritika urodila plodom, pošto Aleksandar Katai igra veoma dobro od ulaska u igru.

- GOOOL, 1:1! Luis Ibanjez iz slobodnog udarca u 56. minutu donosi izjednačenje crveno-belima.Oštro je šutirao Argentinac, pored "živog zida", za svoj prvenac u crveno-belom dresu.

gol
Izvor: YouTube


- Prva izmena u meču. Umesto Idana Vereda, koji je pružio solidnu partiju u prvom delu, od 51. minuta igraće Aleksandar Katai. To će doneti rotaciju u timu, pa će Plavšić na desni bok, a Katai na levi.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Zvezda, kao i protiv Voždovca u prošlom kolu, ima veći posed lopte i inicijativu, ali gubi na poluvremenu. Gosti su iskoristili kontranapad, na šta je uoči utakmice posebno upozoravao trener domaćih Miodrag Božović.

- Dva pokušaja igrača Čukaričkog u 42. minutu. Prvo je šut Pavlovića blokiran, a potom je Matić šutirao malo pored gola.

- Uspeo je Vered da nadmudri Pjasentina u 38. minutu i dođe pre njega do lopte, krenuo je u solo-prodor, ali ga je Ranđelović zaustavio u poslednjem trenutku.

- Dobra prilika za Čukarički da povede 2:0 u 34. minutu! Opet je lopta ubačena sa desne strane stigla do igrača u sredini, ovaj put Matića, ali je isksni vezista sa ivice kaznenog šutirao preko gola.

- Druga šansa za Zvezdu u utakmici. Pavićević je poslao dugu loptu ka Vijeiri u 33. minutu, Portugalac ju je lepo primio, ali je pokušaj loba bio neuspešan.

- Zvezda je nastavila sa inicijativom i posle primljenog gola, ali bez konkretne šanse. U toku je 28. minut.

- GOOOL, 0:1! Čukarički iz prve šanse dolazi do pogotka. Strelac je Slavoljub Srnić u 18. minutu. Njegov brat Dragoljub odlično je izbacio Stanišu Mandića na desnoj strani, on iz prve poslao loptu u peterac ispod noge Ibanjeza, a tamo je Slavoljub Srnić bio brži od Vukašina Jovanovića...

gol
Izvor: YouTube


Fudbaler koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, kao i prošle sezone, nije se radovao pogotku.

- Dobra šansa za Idana Vereda u 9. minutu, ali mu je golman gostiju Stevanović lepo "zatvorio ugao". Akciju je odlično započeo brzonogi Plavšić, a zatim je Stojanović proigrao Izraleca.

- U prvih pet minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, osim gužve nastale pred golom Čukaričkog na centaršut Luisa Ibanjeza iz "skraćenog kornera". Uspeli su gosti, ipak, da otklone opasnost.

- Na stadionu je oko 10.000 gledalaca, a jedan od njih je zaprosio svoju devojku:

marakana
Izvor: YouTube


- Glavni sudija je Danilo Grujić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC