• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Partizan "trojkom" do druge runde

Pobjedom od 3:0 nad Inđijom, Partizan je krenuo u odbranu trofeja u nacionalnom kupu.

 KUP: Partizan "trojkom" do druge runde  Izvor: MONDO

Pred oko 2.500 gledalaca u Humskoj, crno-bijeli nisu pružili pretjerano kvalitetnu partiju, ali je i ono kako su odigrali bilo dovoljno da isprate prvoligaša Inđiju sa tri komada u mreži.

Golove za Partizan postigli su Kleo u 45., Dijara u 64. i Moreira u 90. minutu.

"Parni valjak" nije forsirao, igrao je u trećoj brzini, a gosti iz Inđije su se pokazali u lijepom svijetlu, imali su svoje šanse i zaslužili su bar jedan gol.

Partizan je igrao u malo izmijenjenom sastavu u odnosu na prvenstvo.Mladen Krstajić i Raća Petrović bili su na tribinama, kao i golman Mladen Božović, koga je među stativama zamijenio Aleksandar Radosavljević. Na klupi su bili Nenad Đorđević i Lamin Dijara, koji je u igru ušao u dugom poluvremenu i poslije samo pet minuta dao gol i potom asistirao Moreiri kod trećeg gola.

Inđija je imala nekoliko opasnih akcija. Aleksandar Radosavljević, koji je morao dobro da se napregne da u 29. minutu odbrani "bombu koju je uputio Adnan Jahić.

Od 30. do 45. minuta, Partizan je bio u stalnim atacima ka golu Inđije. Najbolje šanse imali su Brana Ilić i Adem Ljajić, a crno-bijeli su do prednosti došli u bukvalno posljednjim trenucima prvog dijela kada je Kleo, poslije kornera Marka Lomića, glavom pogodio mrežu.

Početak drugog dijela pripao je gostima, koji su u 54. minutu izveli sjajnu akciju. Povukao je Anđelković, probacio Fejsi loptu kroz noge, potom je vratio loptu do Aleksandra Naglića, koji izbija sam pred Radosavljevića, ali potom šutira pored gola.

Sve je bilo riješeno u 64. minutu. Ljajić je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu do Dijare, koji tek što je zamijenio Klea, postiže drugi gol za crno-bijele.

U posljednjem minutu utakmice, Partizan postiže i treći gol za ubjedljiv trijumf.


Trener Inđije Milan Đuričić rekao je da je rezultat previsok, da je njegov tim kontrolisao igru i da mu "Partizan nije mogao ništa", a da je i pored poraza dobitnik u ovom meču ekipa koju trenira.

"Rezultat je previsok s obzirom na odnos snaga na terenu. U prvih 10 minuta igrači su bili stegnuti i igrali s bojažljivo, što je i očekivano jer je ovaj tim na okupu tek mjesec dana. U prvom poluvremenu smo sve kontrolisali, Partizan nam nije mogao ništa. Partizan je loše igrao iza lopte i baš me zanima koliki je posjed lopte bio do 2:0. Prvi gol je presudio pobjednika, a utakmica je odlučena neigranjem Jankovića I Joksimovića. U svakom sluaju, ovo je nama škola i mi smo dobitnici”.

Trener Partizana Goran Stevanović odgovorio je svom kolegi iz Inđije.

“Mi smo svjesno prepustili loptu inđiji, jer smo zbog umora željeli da manje držimo loptu, a da brži i konkretniji budemo u napadu preko Klea, Brane Ilića i Moreire. Ali da, rezultat možda jeste malo previsok”.

Stevanović je pohvalio svoje igrače i rekao da im nije lako, jer se od njih uvijek traže pobjede.

"Posljednjih dana se u medijima pisalo kako ćemo igrati sa rezervnim sastavom, a takvom pristupu nema mjesta. Izostali su samo Krstajić i Đorđević zbog manjih povreda, i Dijara zbog umora. Maksimalno ozbiljno smo shvatili utakmicu i čestitam igračima, ne samo na igri protiv Inđije, već i protiv Tuluza i Vojvodine, nije im lako, non-stop se od njih traže pobjede".


Pročitajte ko se sve plasirao u drugu rundu takmičenja u nacionalnom kupu.

U osminu finala Kupa plasirala se i Crvena zvezda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC