• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern po navici (FOTO)

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bajerna rutinskim trijumfom protiv HSV-a počeli odbrani titule.

Bajern i HSV odigrali su prvi meč 53. izdanja šampionata Njemačke otkad nosi naziv Bundesliga.

Bajern je ostvario rutinski trijumf 5:0 i poručio rivalima da će i ove godine jurišati na titulu.

Aktuelni šampion Njemačke, koji „juri“ četvrtu uzastopnu titulu šampiona, što nikom još nije uspjelo u istoriji Bundeslige, je od početka krenuo agresivno ka golu gostiju.

Igrala se možemo reći viktorija pred golom HVS-a i samo je pitanje bilo kad će pasti pogodak. Bajern je do vođstva došao u 27. minutu. Slobodan udarac izveo je Ćabi Alonso, a na petercu je sam bio Benatija, koji je ramenom savladao Adlera. Prethodno je u 22. minutu odličnu šansu imao i Levandovski, koji je šutirao malo iznad prečke.

O dominaciji Bajerna u prvom poluvremenu govori podatak da su loptu u svom posjedu protiv ekipe, koja se prethodnih sezona grčevito borila za opstanak, imali čak 72 %.

Drugo poluvrijeme precrtano kao prvo s tim da je Bajern efikasniji. Dominacija domaćina, gosti uglavnom čekaju kontre, kojih ruku na srce nije puno bilo, prije svega zahvaljujući sjajnoj kontroli igre na sredini terena i preciznim pasovima tima Pepa Gvardiole.

Levandovski je u 52. minutu duplirao prednost Bajerna. Strijelac 17. golova prošle sezone za Bavarce u Bundesligi, mrežu gostiju zatresao je poslije poklon lopte gostujuće odbrane.

Bajern je nastavio da „melje“ protivnika. Sjajna akcija u 69. minutu. Novajlija plaćen 30 miliona evra iz Šahtjora , Kosta, je spoljnim dijelom stopala asistirao, a Miler glavom postigao i treći gol za Bajern. Najljepša akcija na meču.

Miler drugi gol na meču postiže četiri minuta kasnije. Levandovski je asistent, a velika želja Mančester junajteda, Miler „lomi“ Adlera za ubjedljivih 4:0.

Nakon sjajne asistencije Kosta je uspio da postigne i pogodak u finišu meča. Rezantnim udarcem sa ivice šesnaesterca krunisao je sjajnu partiju. Osim njega u dresu Bajerna debitovao je i Vidal, koji je stigao iz Juventusa.

Što se tiče igrača iz Bosne i Hercegovine i Srbije u gostujućem timu, Emir Spahić je odigrao cijeli meč i zaradio žuti karton, dok je Gojko Kačar presjednio na klupi HSV-a.

BAJERN: Nojer, Alaba, Boateng, Benatija, Lam ( Alkantara 72) , Alonso (Rafinja 58), Kosta, Vidal, Miler, Roben (Gece 64), Levandovski.

HSV: Adler, Dikmajer, Đuru, Spahić, Ostržolek, Ekdal (Olić 61), Jung, Holtbi, Iličević (Dijaz 69) , Šiplok (Lasoga 69), Gregorič.

BUNDESLIGA, PRVO KOLO

Petak

Bajern - Hamburger 5:0

/Benatija 27, Levandovski 53, Miler 69, 75, Kosta 87 /

Subota (15.30 h)

Bajer Leverkuzen – Hofenhajm

Augsburg - Herta

Verder – Šalke

Majnc - Inglštat

Darmštat - Hanover

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah (18.30 h)

Nedjelja

Volfsburg - Ajntraht (15.30 h)

Štutgart - Keln (17.30 h)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC