• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Verder častio Šalke

Autor mondo.ba

Šalke slavio u Bremenu 3:0, a katastrofa Verdera počela lijepim autogolom Gebre Selasija. Nastasić zbog povrede zgloba napustio igru već u 17. minutu.

"Rudari" iz Gelzenkirhena odlično su počeli novu sezonu Bundeslige pobjedom na gostovanju protiv Verdera 3:0.

Sasvim zasluženo Šalke je odnio sa Vezera, iako su do vođstva došli poklon golom Gebre Selasija u 34. minutu. Češki defanzivac pokušao je da interveniše poslije centaršuta sa desne strane, ali je loše zahvatio loptu i lobovao Vinvalda. Lijep pogodak, ali tragičan po njegovu ekipu.

Ovakvi pokloni nisu strani ekipi Šalkea, koja je posljednja dva gola u prošloj sezoni postigla zahvaljujući pomoći protivnika, tačnije njihovim autogolovima.

Šalke je kontrolisao igru u prvom poluvremenu, ali je posao završio ipak u nastavku. Čupo Moting u 68. minutu odlično je primio loptu poslije dodavanja Matipa i matirao Vinvalda za 2:0.

Verder je pokušao u finišu meča da izbjegne poraz, ali ofanziva nije urodila plodom. Malo prilika nisu imali sreće ni koncentracije pred golom, a o tome govori i pokušaj Udže sa pet metara koji je otišao preko gola.

Konačnih 3:0 postavio je Huntelar u 85. minutu na asistenciju Sanea i tako se iskupio za nekoliko propuštenih šansi. Holanđanin se mogao već početkom prvog poluvremena upisati u strelce ali je previše oklijevao sa udarcem u stopostotnoj šansi i dozvolio protivniku da u posljednji trenutak izbije loptu u korner. I u 52. minutu navijači Šalkea su već vidjeli loptu u golu, ali je Huntelar sa nekoliko metara od gola šutirao u Vinvalda.

Srpski internacionalac Matija Nastasić nije se radovao sa svojim saigračima na kraju utakmice jer je u 17 minutu morao da napusti igru zbog povrede skočnog zgloba. Reprezentativac BiH Sead Kolašinac presjedio je meč na klupi.

Gostujuće pobjede u utakmicama prvog kola Bundeslige igranim u subotu ostvarila je i Herta, koja je pogotkom Salomona Kalua sa bijele tačke savladala Augsburg, te novajlija Inglštat.

U svom prvom istorijskom nastupu u Bundesligi ekipa sa juga Njemačke upisala je sva tri boda, a Austrijanac Lukas Hinterzer ostaće upisan kao prvi strelac za svoju ekipu u elitnom njemačkom takmičenju.

Drugi novajlija u Bundesligi, Darmštat je dva puta vodio u duelu sa Hanoverom, ali je na kraju osvojio bod. Hanover je uspio da golovima Benšopa i Marsela dođe do konačnih 2:2, ali ni remi nije loš ishod za domaćina, kojem je ovo bio povratak u Bundesligu poslije 33 godine.

U duelu dvojice najboljih strelaca Bundeslige, kada su u pitanju aktivni igrači, Stefana Kislinga i Kevina Kuranjija dvostruku pobjedu odnio je Kisling. Dvostruku jer je njegov Bajer slavio 2:1 protiv Hofenhajma, a on sam je svoj golgeterski saldo povisio na 136 golova. Kuranji, koji se vratio u Bundesligu poslije pet godina provedenih u Dinamu iz Moskve ostao je na 111 golova.

BUNDESLIGA, PRVO KOLO:

Bajer Leverkuzen – Hofenhajm 2:1 (1:1)

/Kisling 45, Brnat 71 – Zuber 5/

Augsburg – Herta 0:1 (0:0)

/Kalu 54 penal/

Verder – Šalke 0:3 (0:1)

/Gebre Selasije 34 autogol, Čupo-Montig 68, Huntelar 85/

Majnc – Inglštat 0:1 (0:0)

/Hinterzer 66/

Darmštat – Hanover 2:2 (1:0)

/Heler 31, 54 – Benšop 48, Marselo 62/

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah 4:0 (3:0)

/Rojs 15, Obamejang 21, Mikhtarijan 33, 50/

Nedjelja

Volfsburg - Ajntraht (15.30 h)

Štutgart - Keln (17.30 h)

Odigrano u petak

Bajern - Hamburger 5:0

/Benatija 27, Levandovski 53, Miler 69, 75, Kosta 87 /

TABELA: Bajern 3, Šalke 3, Bajer L. 3, Inglštat 3, Herta 3, Hanover 1, Darmštat 1...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC