• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep, jesi li gledao Borusiju?

Autor mondo.ba

Jirgen Klop nije više na klupi Borusije Dortmund, ali “milioneri” ponovo igraju onaj fantastični fudbal. Borusija Menhengladbah za poluvrijeme primila tri komada, a u nastavku još jedan…

Ako je suditi prema prvih 45 minuta derbija sa Borusijom iz Menhengladbaha, navijači Borusije Dortmund ove sezone imaće mnogo više razloga za zadovoljstvo. A najveći rival, Bajern iz Minhena, za brigu.

Borusija nije stigla Bajernovih 5:0 u petak protiv HSV-a, ali sa ovom pobjedom od 4:0 je Pepu Gvardioli i njegovoj ekipi dala do znanja da namjerava da im "diše za vrat".

Za razliku od prošle sezone koju su počeli porazom i čiji dobar dio su proveli u zoni ispadanja, “milioneri” su ovu počeli fantastično.

Jirgen Klop je otišao, ali njegovi učenici u subotu ponovo igraju onaj fudbal na koji su navikli svoje navijače prethodnih godina.

Pred prepunim Vestfalenom, Borusija Dortmund je demontirala imenjakinju iz Menhengladbaha i napunila njenu mrežu. Uzalud i rekordna gostujuća posjeta 9000 navijača iz Menhengladbaha.

Tri gola postigli su fudbaleri u crno-žutom u prvom poluvremenu, ali mogli su najmanje još toliko.

Prvi je postigao sjajni Marko Rojs, koji je uprkos ne baš najboljem uglu pronašao put lopti u mrežu.

Na 2:0 povisio je Pjer-Emerik Obamejang u 21. minutu, poslije dobrog ubacivanja Šmelcera.

Popularni “Spajdermen” potom je preuzeo ulogu asistenta, a poslije njegovog prodora i dodavanja strelac u 33. minutu bio je Mikhtarijan.

Ekipa Borusije pod vođstvom Tomasa Tuhela nastavila je šou na Vestfalenu i u nastavku, a već u 50. minutu na semaforu je stajalo 4:0. Strelac je ponovo bio Mikhtarijan.

Uprkos ubjedljivom vođstvu fudbaleri iz Dortmunda nisu odustajali od napadačke filozofije do kraja susreta, a odbrana Menhengladbaha sa dvojicom debitanata, Šulcom i Kristensenom se grčevito branila.

Mreža se, ipak, nije više tresla, ali Tomas Tuhel može da bude prezadovoljan. Nasljednik Jirgena Klopa gledao je fantastičnu predstavu svoje ekipe, a ujedno je postao i trener koji je ostvario najubjedljiviju debitanstku pobjedu u Bundesligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC