• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Derbi u Novom Sadu, Borčanci u Humskoj

"Biće to pravi derbi", poručuje napadač Crvene zvezde Jevtić pred meč sa Vojvodinom. "Motiv nam nije potreban", tvrdi vezista Voše Tumbasević.

 JSL: Derbi u Novom Sadu, Borčanci u Humskoj Izvor: MONDO

Fudbaleri Vojvodine su poslije poraza od Partizana u derbiju 5. kola Jelen Superlige Srbije, dobili kritiku od trenera Dragoslava Stepanovića i još veći prekor od predsjednika kluba Ratka Butorovića.

Kada je "Bata Kan Kan" zagrmio, igrači Vojvodine su se prenuli i lagano i ubjedljivo izbacili Dinamo iz Vranja u nacionalnom Kupu (4:0). Ipak, u onom glavnom, a to je takmičenje u prvenstvu, tek treba da se dokažu.

Prošle sezone, u prvom kolu, Vojvodina je kao domaćin sa 2:0 pobijedila Crvenu zvezdu, koju je tada vodio Valter Zenga, a Vojvodina je kasnije dobila beogradskog rivala i na Marakani sa 1:0. Međutim, prvi ovosezonskim susret dva crveno-bijela pretendenta za titulu neće biti ni nalik prethodnim, jer su se u međuvremenu izmjenjali gotovo svi glavni akteri na terenu i klupama, naročito kada je riječ o Zvezdi.

"Vojvodina ima ekipu za svaki respekt. Biće to pravi derbi. Šanse u Novom Sadu su podjednake", rekao je napadač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić, koji će pokušati da zamijeni suspendovanog Dejana Lekića, a najava toga su i Jevtićeva dva gola u mreži Apatinaca u Kupu, kao i pogodak u mreži Smedereva prethodnog vikenda.

"Dodatni motiv protiv Crvene zvezde nije nam potreban. U takvim mečevima igrači svakako daju sve od sebe", rekao je vezista Vojvodine Janko Tumbasević.

U Humskoj nisu igrali dobro, prilika za popravni je u nedjelju kada na stadion "Karađorđe" dolazi zahuktala Crvena zvezda u kojoj očito vlada dobra atmosfera.

Partizan je, poslije turbulencija, izgleda pronašao mir, a u subotu uveče dočekaće novajliju - BSK iz Borče, koji će igrati pod reflektorima stadiona u Humskoj. Borčanci su eliminisani iz nacionalnog Kupa od Sevojna, ali u prvenstvu im ide sasvim dobro i sa sedam bodova nalaze se na visokoj petoj poziciji.

Ipak, Partizan je veliki favorit i sve osim pobjede šampiona bilo bi veliko iznenađenje.

Poslije blijede partije u Kupu i srećnog prolaza u narednu rundu (nakon penala protiv Novog sada), OFK Beograd dočekuje Smederevo. Treba očekivati više nego neizvjestan meč, jer su Smederevci pokazali da umiju da igraju fudbal i da poraz od Zvezde u prošlom kolu (0:3) nije ostavio veliki trag.

Derbi sredine tabele igraće se u Čačku, gde Borac dočekuje Napredak, a u Ivanjici Javor protiv Rada, koji je u rezultatskoj krizi i uzdrman ispadanjem iz kupa od lučanske Mladosti.

U Požarevcu će igrati novajlije u Superligi i dojučerašnji rivali iz Prve lige, Mladi radnik i Metalac, a "fenjeraš" Čukarički potražiće prvu pobjedu u sezoni protiv Spartaka. S obzirom na trenutnu formu dve ekipe (Čukarički je eliminisan i iz Kupa), Subotičani dolaze na Banovo brdo kao favoriti.

PAROVI 6. KOLA JSL:

U subotu (16.00):

OFK Beograd - Smederevo
Mladi radnik - Metalac
Borac - Napredak
Čukarički - Spartak ZV
Javor - Rad
Partizan - BSK Borča (19.00)

U nedelju (16.00)

Vojvodina - Crvena zvezda (TV)
Hajduk - Jagodina

TABELA:

1. Crvena zvezda 13
2. Partizan 11
3. Vojvodina 10
4. OFK Beograd 10
5. BSK Borča 7
6. Smederevo 7
7. Javor 7
8. Borac 7
9. Napredak 6
10. Jagodina 6
11. Mladi radnik 6
12. Spartak 5
13. Rad 5
14. Hajduk 5
15. Metalac 3
16. Čukarički 1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC