• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moreira više neće nositi kapitensku traku

"Nisam ljut", kaže Portugalac, idol navijača Partizana. "Objasnio sam mu zbog čega je tako", priča trener Stevanović.

 Moreira više neće nositi kapitensku traku Izvor: MONDO

Mnogo bure, ako ne u klubu, onda u medijima i među navijačima, izazvala je odluka novog trenera Partizana Gorana Stevanovića da "smeni" zamenika kapitena Almamija Moreiru.

Jedini čovjek, koji je za sada prema mišljenju navijača Partizana zaslužio da dobije priznanje "Dragan Mance - legenda juga", a tu čast zaslužio je odnosom prema crno-bijelom dresu evo već treću sezonu, tiho je sklonjen u drugi plan, bar kada je uloga kapitena u pitanju.

Da Portugalca zaobilazi kapitenska traga vidjelo se u dva navrata: protiv Vojvodine u prvenstvu prošlog vikenda i u srijedu uveče u Kupu, protiv Inđije.

Prvi put, kada je iz igre izašao kapiten Nenad Đorđević, traka je završila na ruci Mladena Krstajića, a onda se dogodilo da je kapiten od 1. minuta protiv Inđije bio mladi Nemanja Tomić, koji je potom prilikom izlaska tu dužnost predao Marku Jovanoviću.

U oba slučaja, Moreira je bio na terenu...

"To je bio interni dogovor. Nenad Đorđević je kapiten Partizana, a zamjenik mu je Mladen Krstajić. Nemamo trećeg kapitena, to zavisi od iskustva i staža u timu", objasnio je Stevanović ili nije...

Jasno je samo da zamjenik kapitena nije više Moreira, ali ne i kako je treći kapiten "po iskustvu i stažu" postao Tomić, momak iz Partizanove škole, koji je u prvi tim ušao tokom prethodne sezone. Tomić je veliki potencijal, neko ko bi mogao da postane standardan A reprezentativac, ali on je trenutno igrač, koji ima velikih oscilacija u igri. I ponašanju...

"Ne možemo da eliminišemo Tomića, zbog toga što je na početku sezone imao sukob sa navijačima. Ovim smo pokušali da ga uozbiljimo, da mu pomognemo da sazri i kao igrač i kao čovjek. Svi imamo grehove, a Nemanja se zbog svojih pokajao", obrazložio je Stevanović.

Moreira, koji je zauvijek zadužio klub i navijače odlukom da igra protiv Apoela uprkos smrti majke prethodne večeri, ali i bezuslovnim izlascima na teren u bitnim mečevima uprkos povredama, kao što je to bio slučaj protiv Tuluza, u prvi mah nije želio da priča na tu temu.

Kada je progovorio, moglo je da se nasluti da mu nije baš pravo...

"Priča je jasna, nisam više zamjenik kapitena u Partizanu. To je zvanična odluka i neću da komentarišem nešto što treba da ostane u svlačionici. Ja sam dobio obrazloženje zbog čega je tako, ali vam to neću otkriti. Ako hoće neko drugi da otkrije, neka to uradi", rekao je Moreira novinarima i dodao:

"Nisam ljut".

Stevanović je obrazložio da je na njegovu odluku da promijeni zamjenika kapitena uticalo i to "što Moreira bez trake neće biti slabiji igrač".

"Razgovarali smo o tome... Ja sa Almamijem imam najbolji odnos od svih u klubu, zbog toga što možemo da pričamo na portugalskom", rekao je Stevanović.

"Obećao mi je da će nastaviti da daje sve od sebe", dodao je trener.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC