• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butragenjo stao u odbranu Mijatovića

Predrag Mijatović konačno je dočekao da neko kaže i nešto pozitivno o njegovom radu u Realu i to niko drugi nego legendarni Emilio Butragenjo.

 Butragenjo stao u odbranu Mijatovića Izvor: MONDO

Mijatović je 1998. godine donio Realu titulu evropskog prvaka golom u finalu Lige šampiona protiv Juventusa, ali prema mišljenju mnogih nije opravdao povjerenje kao sportski direktor “kraljeva” tokom mandata predsjednika Ramona Kalderona.

Legendarni napadač Madriđana Emilio Butragenjo, koji trenutno obavlja funckiju direktora za vanjska pitanja, međutim, smatra da su kritike na Mijatovićev račun neopravdane i da je Crnogorac napravio dobar posao tokom svog mandata.

“Taj posao je izuzetno težak, jer sve što radite je pod velikom lupom javnosti. Mislim da je Mijatović izuzetan profesionalac koji se iskreno trudio da radi ono što je najbolje za klub, a nije imao mnogo grešaka”, izjavio je legendarni “El Butre”.

Kao dokaz za svoje tvrdnje Butragenjo je naveo i neke od igrača koji su zahvaljujući Mijatoviću stigli na Santjago Bernabe.

“On je doveo Pepea, kao i Van Nistelroja, ali iako je posao sportskog direktora da donosi mnogobrojne odluke, igrači su ti koji treba da dokažu da je njihovo dovođenje bio pravi potez”, rekao je Butragenjo koji je sa sa svojom “Petorkom lešinara” (Butragenjo, Manolo Sančis, Martin Velaskez, Mikel, Migel Mardesa) harao španskim fudbalom tokom 80-ih godina.

Mijatović je podnio ostavku u Realu početkom maja ove godine neposredno pred dolazak Florentina Pereza na mjesto predsjednika kluba.

Perez je na čelu “kraljevskog kluba” naslijedio Kalderona koji je osumnjičen da je lažirao glasanje na Izbornoj Skupštini kluba, a u istrazi koja se vodi protiv Kalderona 14. oktobra pred madridskim sudom svjedočiće i Mijatović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC