• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Derbi je!

"Nije za džabe riječ derbi. Pobeda protiv Vojvodine uvijek znači igračima Crvene zvezde", kaže trener Zvezde Vladimr Petrović Pižon.

 ZVEZDA: Derbi je! Izvor: MONDO

Dugo je srpski fudbal imao jedan derbi, odnosno samo dva tima, koja su se iz sezone u sezonu borila za titulu.

Dočekali smo i trećeg takmaca, Vojvodinu, tako da fudbalere Crvene zvezde u nedjelju u Novom Sadu (16.00, TV) zaista očekuje derbi, meč koji može bitno da iskroji put ka tituli.

U oba smjera...

"Nije za džabe riječ derbi. Pobeda protiv Vojvodine uvijek znači igračima Crvene zvezde. Teško je biti precizan i reći šta će biti i kako će biti. Derbiji su uvijek neizvjesni, a mi ćemo se od prvog trenutka ponašati kao što priliči derbiju, odgovorno i čvrsto", rekao je u petak trener lidera na tabeli Vladimir Petrović Pižon i dodao:

"Vojvodina je dobra ekipa, sa mnogo talentovanih igrača, od kojih svako na svoj način može da nas ugrozi. Pripremamo se za njihove driblinge i znamo da su dobri individualci".



Golman Zvezde Saša Stamenković u srijedu je odbranio dva penala Apatincima u Kupu, tako da sa velikom dozom samopouzdanja čeka duel na "Karađorđu".

"Vojvodina ima možda i najbolji tim u proteklih nekoliko godina i svakako zaslužuje respekt. U klubu su nas učili da na svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali da poštujemo protivnika", podvukao je golman, koji je na početku bio rezerva Bojanu Pavloviću, ali se vremenom izborio za ulogu startera.

"Priželjkujem veliku podršku Delija i nadam se da ćemo se zajedno radovati u nedjelju", dodao je Stamenković.

Crvena zvezda u nedjelju neće moći da računa na "devetku" Dejana Lekića, koji je ekspresno zaradio suspenziju.

"Veliki je hendikep, ali imamo tri vrsna centarfora. Nadam se da se neće osjetiti", kaže Pižon, koji će u špic najvjerovatnije poslati Slavka Perovića i Aleksandra Jevtića, koji su u pobjedama nad Smederevom (3:0) i Apatinom (6:1) zajedno postigli pet golova.

To mora da hrabri Petrovića, koji je iskoristio priliku i da opomene suspendovanog Lekića.

"I za njega je ovo veliki šamar, da ubuduće zna da je za Crvenu zvezdu nedopustivo da njen igrač dobije četiri žuta kartona u pet utakmica. Moraće da gleda derbi sa tribina, a to je za igrača najteže. Ovo može da mu bude velika pouka, a što se tiče koncepcije igre, igraćemo kao da je Lekić na terenu", nadovezao se Petrović, koji kaže da mu dobre igre rezervista u Kupu prave "slatke muke" pred put u Novi Sad.

Pored suspendovanog Lekića i povrijeđenog Nikole Ignjatijevića, pod upitnikom je i kapiten Nikola Lazetić, koji se prehladio i nije trenirao dva dana. Ali, i u slučaju da Lazetić ne bude mogao da igra, Petrović ne bi trebalo mnogo da brine, jer je mladi Darko Lazović pokazao da može da bude ozbiljan problem za odbrane protivnika na poziciji desnog krila.

Lazović je protiv Mladosti iz Apatina dao dva gola i preporučio se kao jedna od opcija pred duel sa Vojvodinom, u kojem bi moglo da bude taktičkih izenađenja na relaciji Petrović - Dragoslav Stepanović.

"On je stari vuk, radio je u mnogo većim ligama od mene, tako da se može očekivati i neko iznenađenje sa njegove strane", respektuje Pižon trenera Vojvodine.

A, malo je nedostajalo da prije angažmana u Crvenoj zvezdi ovog ljeta, Petrović prihvati ponudu Vojvodine.

"Trebalo je da budem trener Vojvodine, ali nisam, jer nisam potpisao ugovor. Ne kažem da mi nije žao, jer je Vojvodina veliki klub, pogotovo u ovoj našoj maloj Srbiji. Privlačilo me je tada", dodao je Petrović, kojeg je put kasnije vratio na Marakanu, gdje je i dalje četvrta Zvezdina Zvezda.

Navijači Crvene zvezde koji žele da bodre ekipu u Novom Sadu mogu u petak i subotu da kupe ulaznice na blagajni stadiona u Ljutice Bogdana.

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC