• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ristićeve suze su zvezdaške, ne oproštajne...

Autor mondo.rs

U nedelju je bilo veoma emotivno na "Rajku Mitiću", gde se skupilo 25.000 ljudi. Jedan momak nije uspeo da sakrije suze.

 Ristićeve suze su zvezdaške, ne oproštajne... Izvor: MN PRESS

Jedan mladić nije uspeo da savlada emocije slušajući sever kako peva pesmu Bore Đorđevića "Ne veruj im sine i ponosan budi".

Bio je to Mihailo Ristić.

Slika uplakanog momka u crveno-belom dresu brzo se širila društvenim mrežama i postala je hit pre nego što su fudbaleri Crvene zvezde, posle rezultatski minimalne, ali takmičarski maksimalno važne pobede nad Javorom (1:0) i ušli u svlačionicu.

Slušajući reči pesme koju je pevalo 25.000 navijača na "Rajku Mitiću", Ristić je verovatno pomislio na sve loše što ga je snašlo u pauzi između dva prvenstva i teškoće s kojima se suočio u nameri da se vrati u startnih 11, a vratio se na poziciji na kojoj nikada u karijeri nije igrao.

I nije razočarao, naprotiv!

Mladi as Crvene zvezde, koji svakako ima potencijal i znanje da bude starter u ovoj selekciji igrača i to na mestu centralnog veziste, morao je da zapne kao levi bek, nakon povrede Luisa Ibanjeza i suspenzije Dušana Anđelkovića i uradio je to za svaku pohvalu. Nije mu oćutao ni trener Miodrag Božović, koji ga je pohvalio za 90 aktivnih minuta, tokom kojih je stalno "tražio" loptu i poručio mu...

"Ristić je odigrao izvanredno i pokazao da na njega možemo ozbiljno da računamo na toj poziciji, iako on nije najsrećniji kada tu igra, što je njegov problem jer se dobro snalazi", naveo je Božović.



Ne samo ove Božovićeve reči, već i broj veznih igrača koji je Crvena zvezda dovela ovog leta, zaključno sa Mičelom Donaldom, nagoveštavaju da se Ristić neće ni brzo, ni lako vratiti na mesto na kojem je, možemo slobodno da kažemo, briljirao prošle sezone kod Nenada Lalatovića.

Ali, mladi fudbaler zbog toga ne očajava.

"Nastavljam da treniram, igraću beka, krilo, špica, štopera, šta treba... Golmana ću teško, dok je Rajković tu".

I to je jedino ispravno razmišljanje za 20-godišnjaka, posle svih pogrešnih procena koje su donete u poslednja tri meseca i koje su postepeno dovele do toga da Zvezda, pored "zlatne koke" u svojim redovima, traga za vezistima i plaća strance na tom mestu. Sve je, naravno, počelo kontroverznom odlukom da Ristić ne putuje na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, kako bi u tom periodu obavio neophodnu operaciju krajnika i spreman dočekao početak sezone 2015/16.

Iako je javnosti i dalje nepoznato ko je imao presudnu reč kada je selektoru Veljku Paunoviću saopšteno da na Ristića neće moći da računa, da li je prelomio sam fudbaler, porodica, menadžer ili je za to dobio podršku ljudi iz kluba, ispostaviće se da će Riletovi vršnjaci ući u istoriju srpskog i svetskog fudbala (i podići sebi cenu, što ne reći i to?), a da će njihov drugar to sve pratiti iz Beograda...

...a, da pritom zbog spleta okolnosti na kraju nije ni obavio operaciju krajnika, zbog kojih je navodno imao komplikacija i koji su uticali na to da dobar deo sezone 2014/15 bude povređen.

Pogledajte emotivne trenutke posle utakmice Crvena zvezda - Javor.
Izvor: YouTube/Moja Crvena zvezda



Pogledajte detalje po završetku meča Crvena zvezda - Javor.
Izvor: YouTube/RSB



Što bi Amerikanci rekli "one mistake led to another", tek momak koji je odluku da ne ode na Mundijalito obrazložio rečima "da mu je u ovom trenutku prioritet da bude spreman za ono što ga čeka u Crvenoj zvezdi", sezonu je dočekao nedovoljno spreman i psihički i fizički, tako da su i šansu i ugovore (Donald, Plavšić) dobili drugi igrači.

Nije u svemu izgubio samo igrač, već i klub, jer se dogodilo da su Ristićeve uloge u dve utakmice sa Kairatom preuzeli igrač koji gotovo da nisu bili korišćeni prethodne sezone, Vukan Savićević i Aleksandar Kovačević, koji je pao u drugi plan u prolećnom delu.

Sve to skupa, saznaje MONDO iz izvora bliskih igraču, kulminiralo je u nedelju uveče, kada su se mladiću, Zvezdinom "detetu" pomešala osećanja i kada više to nije mogao da sakrije. Prijatelju se poverio da mu je bilo teško, ali da o tome nije želeo javno da govori i da će nastaviti da se bori za mesto u timu, iako je svestan da je on pre svega vezni igrač.

Mnogi su u Ristićevim suzama i tome što ga je upravo drugar i vršnjak Rajković zagrlio da ga uteši "prepoznali" činjenicu da će ili jedan ili drugi napustiti klub do 31. avgusta, ali prema onome što smo uspeli da saznamo, suze su potekle iz sasvim drugih, zvezdaških razloga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC