• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac kao furija!

Banjalučki Borac nastavio je seriju pobjeda i nakon 8. kola Premijer lige BiH se učvrstio na vrhu prvenstvene tabele.

 PREMIJER BiH: Borac kao furija! Izvor: MONDO

Banjalučani su savladali sarajevski Željezničar (2:0) golovima Marka Maksimovića i Stojana Vranješa, iako su izabranici Velimira Stojnića u subotu uveče igrali bez petorice standardnih prvotimaca, među kojima i najboljeg igrača Nemanje Bilbije.

Međutim, nošeni velikom podrškom oko 13.000 navijača, upisali su sedmu pobjedu ove sezone i zadržali pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Veležom.

Autori nove pobjede crveno-plavih i produžavanja "fudbalske groznice" u Banjaluci su Marko Maksimović u 33. i Stojan Vranješ u 48. minutu.

Ekipa gostujućeg trenera Amara Osima odlično je se predstavila banjalučkoj publici, čak su u pojedinim momentima bili bolji od Banjalučana, ali u subotu uveče pred zvaničnicima iz svijeta sporta i politike među kojima su u loži Gradskog stadiona bili Visoki predstavnik Valentin Incko i Miroslav Ćiro Blažević, Borac je zaslužio da nastavi pobjedonosni niz.


Sarajevo je u drugom derbiju kola zahvaljujući het-triku Alena Škore savladalo Čelik (3:1) i krenulo ka vrhu prvenstvene tabele, dok su Zeničani ostali prikovani za samo dno.



Velež "skinuo" Zvijezdu

Fudbaleri Veleža deklasirali su u Vrapčićima Zvijezdu iz Gradačca (4:0) i nakratko se u subotu popodne približili Borcu na samo dva boda. Međutim, Banjalučani su sedmom pobjedom ove sezone opet skočili na "plus pet".

Najzaslužniji za ubjedljiv trijumf Mostaraca u osmom kolu Premijer lige BiH bio je Adin Džafić sa tri postignuta gola, a pobjedu je u samom finišu potvrdio Milan Knežević. Međutim, ubrzo je bespotrebno zaradio dva žuta kartona i morao je na "hlađenje".

Gostujuće pobjede u subotu popodne ostvarili su aktuelni šampioni, igrači Zrinjskog u Modriči (2:1), te Leotar u Laktašima (1:0).


Popilarni "plemići" su na stadionu "Milan Jelić" poveli na samom početku susreta sa bijele tačke, nakon što je Kujundžić u svom šesnaestercu igrao rukom. Siguran realizator bio je Ivanković. Potom je Žuržinov odlično istrčao kontranapad i matirao golmana "uljara" za 2:0.

Do počasnog gola, Modriča je stigla takođe iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Stajić.

Minimalne trijumfe pred svojim navijačima zabilježili su Travničani protiv prijedorskog Rudara, te Sloboda nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva, kojoj ni povratak Milomira Odovića na kormilo, nije pomogao da izbjegne poraz.

Rezultati osmog kola Premijer lige BiH:

Laktaši - Leotar 0:1
/Vico 23/

Modriča - Zrinjski 1:2
/Stajić 30 pen - Ivanković 4 pen, Žuržinov 24/

Sloboda - Slavija 1:0
/Joksimović 63/

Travnik - Rudar 1:0
/Bradarić 58/

Velež – Zvijezda 4:0
/Džafić 25, 60, 70, Knežević 81/

Sarajevo - Čelik 3:1
/Škoro 24, 33, 58 pen - Džekson 53/

Borac - Željezničar 2:0
/Maksimović 33, Vranješ 48/

U nedelju (19 h):
Olimpik - Široki Brijeg 0:0

Tabela:  Borac 22, Velež 17, Široki Brijeg 14, Zrinjski 12, Leotar 12, Modriča 11, Olimpik 11 (-1), Željezničar 10,, Sloboda 10, Travnik 9, Rudar 8, Sarajevo (-1) 11, Laktaši 8, Zvijezda 7, Slavija 6, Čelik 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC