• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Sazrijevanje Partizana

Trener crno-bijelih vidi mnogo dobrih elemenata u igri njegovog tima, ali očekuje da poboljša naročito organizaciju napada.

 Stevanović: Sazrijevanje Partizana Izvor: MONDO

Partizan je u dosadašnjih šest kola Jelen Superlige Srbije osvojio 14 bodova. Pored dva remija, ostvario je i četiri pobjede, od kojih je samo na prvenstvenoj premijeri savladao Borac (5:0) sa više od jednog gola razlike.

Parni valjak očigledno i dalje nije pod punim gasom, ali poslije tri boda osvojena protiv BSK-a iz Borče (2:1), trener Goran Stevanović vidi dosta pozitivnih elemenata.

"Imamo daleko najkvalitetniju ekipu na ovim prostorima",
ponovio je Stevanović tezu koju zastupa otkako je preuzeo funkciju šefa stručnog štaba.

Mimo očekivanja, utakmica sa debitantom u Superligi je imala neizvjesnu završnicu, jer se gosti u Humskoj nisu predali ni kada su primili drugi gol. Stevanović i tu vidi pozitivne aspekte.

"Pokazali smo snagu volje i karakter, morali smo da iskoristimo i posljednji atom snage da bismo izašli iz teške situacije. Na tome čestitam igračima. Umor se najviše može zapaziti kod završnog pasa", dodao je Stevanović.

"Moramo da poboljšamo organizaciju igre, odnosno da skratimo vrijeme tranzicije. Mnogo nam vremena treba od kada osvojimo loptu dok se prebacimo u fazu napada, ali i obrnuto - kada je izgubimo dok se vratimo u fazu odbrane".

"Plavi" je komandantsku palicu preuzeo od Slaviše Jokanovića i od tada je zabilježio poraz od Tuluza, remi sa Čukaričkim i pobjede nad Vojvodinom i BSK-om.

"Napredak je očigledan, naročito u agresivnosti i stvaranju šansi. Međutim, realizacija još nije dostigla željeni nivo. Potrebno je da ekipa sazri. Ona već postaje homogena, pokazuje sve jači kolektivni duh. Imamo pravac i cilj i tako i dolazimo do rezultata".




Stevanović je izrazio nadu da tokom predstojeće pauze usljed novih obaveza reprezentativnih selekcija, njegov tim intenzivnije radi na korekciji nedostatata, ali i bojazan da to neće biti izdvodljivo zbog izostanka devetorice prvotimaca.

Pre toga, crno-bijelima predstoji gostovanje u Donjecku. U drugom kolu Lige Evrope odmjeriće snage sa, neosporno najjačim timom u Grupi J, Šahtjorom.

"Takve utakmice su lakše, jer, kao BSK protiv nas, samo izađeš na teren i - igraš. Ipak, zbog grba na dresu, obaveza nam je da se uvijek predstavimo na najbolji mogući način".


Govoreći o duelu sa ukrajinskim timom, trener Partizana se osvrnuo i na startni poraz od Tuluza u Beogradu (1:3).

"I tada smo igrali odlično do izjednačujućeg gola. Liga Evrope je drugačije takmičenje, drugi su motivi, inspiracija. Vidjeće se novi kvaliteti kod igrača, koji ne mogu da ih prikažu u prvenstvu. Moramo da budemo strpljivi i skromni, i iz takvog stava će doći i dobri rezultati",
zaključio je Goran Stevanović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC