• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezdi mali Novi Sad

Crvena zvezda je pobijedila Vojvodinu u Novom Sadu u derbiju 6. kola Jelen Suprelige - 1:0 (0:0).

 JSL: Zvezdi mali Novi Sad  Izvor: MONDO

U sudaru ekipa sa šampionskim ambicijama u Novom Sadu, Crvena zvezda je potvrdila da se sa pravom nada tituli poslije dvije sušne godine. S druge strane, očigledno je da će se snovi Vojvodine da konačnu preteknu "vječite rivale" završiti samo na praznim pričama.

U derbiju šestog kola Jelen Superlige: Vojvodina - Crvena zvezda 0:1 (0:0). Strijelac gola bio je Slavko Perović u 67. minutu.

Fotogaleriju pogledajte  OVDE
Crveno-bijeli su se tako vratili na vrh tabele, sa 16 bodova na kontu, dva više od Partizana, a čak šest od četvrtoplasirane Vojvodine.

Uvod utakmice na stadionu Karađorđe nije nagovještavao poražavajući epilog za domaćina. Naprotiv. Tim Dragoslava Stepanovića je djelovao odlučnije, kao da više želi pobjedu. Međutim, Novosađani su brzo izgubili dah i taj pobjednički nagon. Već poslije 20-ak minuta.

Slično je bilo i prije nedelju dana kada su "lale" poražene od Partizana u Humskoj istim rezultatom. I tada su pokazale da su nedorasle prijetnjama trofejnijim beogradskim klubovima.

Zvezda je, kao i tokom dosadašnjeg dijela sezone, bila strpljiva. Lišena pomoći bolesnog kapitena Nikole Lazetić i suspendovanog napadača Dejana Lekića, čekala je svoju šansu... I dočekala.

Sve je moglo da bude drugačije da su Dragan Mrđa i Mario Đurovski u 15. minutu realizovali najbolje šanse na utakmici, ali su obojica bila totalno dekoncentrisana kada je trebalo matirati Sašu Stamenkovića.

Slaven Stjepanović je sa desnog krila pronašao Mrđu "na drugoj stativi", a on je, umjesto ka golu, šutirao glavom u zemlju. Lopta se odbila do Đurovskog, koji je bio neprecizan sa peterca iako je mreža bila prazna!

Gosti su do prvih prilika došli u finišu poluvremena. Prvo je Janko Tumbasević sa gol-linije izbacio loptu poslije šuta Milana Vilotića, a zatim se Perović spetljao kada se našao "oči u oči" sa Kesićem pošto je prethodno izbjegao ofsajd zamku.

Mrđa je imao nekoliko pokušaja i u drugom poluvremenu, i prije i poslije Perovićevog gola. Ali, osim kada je u 58. minutu natjerao Stamenkovića da se ispruži, nije bio opasan po gol rivala.

Zato jeste Perović u 67. minutu. Postigao je gol i odlučio derbi.

Vezista Vojvodine Slobodan Medojević je izgubio loptu na sredini terena, Aval Isah je povukao kontru, "izbacio" Aleksandra Jevtića na lijevu stranu, a on je centrirao po zemlji. Njegov imenjak, golman Kesić je "zaplivao", lopta je došla do Perovića, koga Džoezef Kitzito nije mogao da stigne, pa Zvezdinom napadaču nije bilo teško da je sprovede u mrežu - 0:1.



Iako je ostalo da se igra još cijela četvrtina utakmice, ubrzo je postalo jasno da Vojvodina nema ekipu koja može da se izdigne i izjednači. Nema kreatora igre niti vođu, koji bi "povukao" kada je najteže.

Zato Zvezda ima sigurnog golmana Sašu Stamenkovića i Milana Blažića, koji je donio prevagu na sredini terena, jer iako važi za kreativnog vezistu, na travi Karađorđa je pokazao koliko je dobar u duel-igri.

Sudija Dragan Stanković je mogao na obe strane da dosudi po penal, ali to nije učinio.

U 58. minutu nije sankcionisao potez domaćeg defanzivca Darka Lovrića, koji je u u šesnaestercu duelu gurnuo Jevtića, kao i kasnije kada je Pavle Ninkov oborio Mrđu.

VOJVODINA: Kesić, Kizito, Medojević (od 70. Medojević), Đurovski, Stjepanović (od 76. Lakić), Tumbasević, Vulićević, Pleč, Lovrić, Tadić (od 46. Aleksić), Mrđa.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević (od 70. Vasiljević), Isah, Savio, Bogdanović, Blažić (od 61. Lazović), Perović, Jevtić (od 75. Nikolić).

JSL, 6. kolo:

Vojvodina - C. zvezda 0:1 (0:0)
/Perović 67/

Hajduk - Jagodina 1:1 (0:1)
/Živanović 64 - Cilinšek 36/

Subota:

Javor - Rad 2:2 (2:0)
/Trifunović 3, 6 - Jovančić 84, Andrić 90/

Mladi radnik - Metalac 1:0 (0:0)
/Đorđević 62 penal/

Borac - Napredak 0:1 (0:0)
/Punoševac 69 penal/

OFK Beograd - Smederevo 1:0 (0:0)
/Marković 75/

Čukarički - Spartak ZV 0:3 (0:1)
/Ubiparip 43, 56, Mijić 90/

Partizan - BSK Borča 2:1 (1:1)
/Kleo 30 penal, Dijara 51 - Babić 24/

TABELA:

1. Crvena zvezda 16
2. Partizan 14
3. OFK Beograd 13
4. Vojvodina 10
5. Napredak 9
6. Mladi radnik 9
7. Spartak 8
8. Javor 8
9. BSK Borča 7
10. Jagodina 7
11. Smederevo 7
12. Borac 7
13. Rad 6
14. Hajduk 6
15. Metalac 3
16. Čukarički 1

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC