• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: De Brujne gledao moćne "vukove"

Autor mondo.ba

Doskorašnji fudbaler Volfsburga Kevin de Brujne iz svečane lože je posmatrao ubjedljivu pobjedu nad Šalkeom 3:0 (1:0) u prvoj utakmici trećeg kola Bundeslige, nakon kojeg će preseliti u Mančester siti za sumu od osamdeset miliona evra.

Derbi trećeg kola njemačkog prvenstva između Volfsburga i Šalkea lakše od očekivanog pripao je u petak uveče tradicionalno neugodnom domaćinu rezultatom 3:0 (1:0).

"Vukovi" su prethodne sezone osvojili drugo mjesto iza minhenskog Bajerna i poput šampiona su zabilježili 20 pobjeda u 34 utakmice Bundeslige, s tim da kod kuće nisu osjetili gorčinu poraza.

Kao izrazito "negostoljubiv" domaćin dočekali su i Šalke i već u 17. minutu stigli do prednosti golom Holanđanina Basa Dosta, koji se odlično snašao u šesnaestercu i smjestio loptu pod prečku - 1:0.

...
Izvor: YouTube

Napadač domaćih je i nešto ranije dobro šutirao ka golu gostiju iz Gelzenkirhena nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali je golman Šalkea Ralf Ferman uspio da spriječi pogodak.

Trećeplasirana ekipa iz prethodne sezone, koja je na "Folksvagen arenu" došla poslije identičnog skora kao i Volfsburg u prva dva kola (pobjeda i remi), nije uspjela da se nametne posebno u sredini terena, što je rezultiralo sigurnim trijumfom domaćina, koji je iz lože posmatrao "građanin" De Brujne.

Sve dileme oko pobjednika razriješio je start reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca nad vezistom "vukova" Luisom Gustavom Diasom u kaznenom prostoru, što je sudija Feliks Brih kaznio udarcem sa bijele tačke.

Siguran realizator bio je Rikardo Rodrigez - 2:0.

...
Izvor: YouTube

Samo dva minuta kasnije, Tim Klose je fantastično reagovao nakon kornera Rodrigeza i sa peterca iz prve pogodio mrežu Šalkea - 3:0 za siguran trijumf kojim će Volfsburg prenoćiti kao lider na tabeli Bundeslige.

...
Izvor: YouTube

Jedinu priliku za barem počasni gol Šalke je imao u 75. minutu kada je udarac Klas Jana Huntelara prošao pored stative.

REZULTATI I PAROVI TREĆEG KOLA

Petak
Volfsburg - Šalke 3:0 (1:0)
/Dost 17, Rodrigez 59 pen, Klose 61/

Subota (15.30 h)
Augsburg - Inglštat
Darmštat - Hofenhajm
Keln -Hamburger SV
Majnc - Hanover
Štutgart - Ajntraht Frankfurt
Bajern - Bajer (18.30 h)

Nedjelja
Borusija Dortmund - Herta (15.30 h)
Verder - Borusija Menhengladbah (18.30 h)

TABELA: Volfsburg (+1) 7, Borusija Dortmund 6, Bajern Minhen 6, Bajer Leverkuzen 6, Šalke (+1) 4, Keln 4, Herta 4, Majnc 3, Ingolštat 3, Hamburg 3, Darmštat 2, Ajntraht Frankfurt 1, Hanover 1, Augzburg 1, Verder 1, Hofenhajm 0, Štutgart 0, Borusija Menhengladbah 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC