• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Multietnička Belgija za multietničke "zmajeve"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Reprezentativci BiH odradili su juče treninge nadomak Brisela. Džeko, Pjanić, Lulić, Višća i Sušić bili pošteđeni poslijepodnevnog treninga fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u mjestu La Huple.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u kasnim poslijepodnevnim satima sinoć su obavili još jedan trening u mjestu Overijse, nadomak glavnog belgijskog grada Brisela.

Selektor Mehmed Baždarević treninga je poštedio Edina Džeku, Miralema Pjanića, Edina Višću, Senada Lulića i Tina Svena Sušića. Radili su po posebnom režimu u teretani, a Sušić ima problema i sa povredom, ali se u stručnom štabu nadaju da će biti spreman do četvrtka i utakmice kvalifikacija za EURO 2016 protiv Belgije.

Na treningu bh. reprezentativaca vladala je veoma dobra atmosfera, a posebno raspoloženje bilo je vidljivo na licima Vedada Ibiševića, koji je juče potpisao ugovor sa berlinskom Hertom, te Izeta Hajrovića, Verderovog igrača posuđenog španskom Eibaru u kojem će imati mnogo veću minutažu.

Članovi nacionalnog tima BiH nadaju se pozitivnom rezultatu u duelu sa Belgijancima, koji bi ih približio baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, dok bi eventualnom pobjedom istakli jasnu kandidaturu za prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi koja direktno vode na šampionat u Francusku naredne godine.

Zanimljivo, popularni "zmajevi" u Belgiji borave u hotelu "Dolce La Hulpe" u mjestu La Hulpe, koje pripada francuskom, tačnije valonskom dijelu, dok treniraju u deset kilometara udaljenom Overijseu, gradiću u holandskom, odnosno flamanskom području podijeljene države. Multietnički tim BiH u Belgiji se opredijelio na multietničku dobitnu kombinaciju, našalili su se u bh. delegaciji.

I danas će bh. reprezentativci boraviti na relaciji La Hulpe - Overijse, dok će u srijedu preseliti u hotel u Briselu, inače, distriktu ove zemlje i administrativnom sjedištu Evropske unije (EU), gdje će se igrači uz velike mjere osiguranja u izolaciji spremati za meč u kojem u četvrtak naveče nemaju šta izgubiti.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

jaaa

Napred Belgija!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC