• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Vidić vs Džeko, opsada u Firenci

Volfsburg na svoj rođendan gostuje na Old Trafordu. Mobilnost na svim nivoima u Firenci pred dolazak Liverpula.

 LŠ: Vidić vs Džeko, opsada u Firenci Izvor: MONDO

Evropski prvak Mančester junajted u srijedu dočekuje debitanta u Ligi šampiona, Volfsburg, koji proslavlja 64. rođendan.

Poslije premijerne pobjede nad moskovskim CSKA (3:1) u Grupi B, "vukovi" žele da se časte i na Old Trafordu, a za njih bi i bod bio veliki kao kuća.

"Istrčati na Teatar snova, je ostvarenje sna, ali ne idemo u goste Mančesteru tek tako. Želimo da se vratimo s bodom ili sva tri", rekao je Edin Džeko, strijelac četiri gola u dosadašnjih sedam kola Bundeslige.

Direktan rival na terenu Džeku i Grafiteu biće srpski reprezentativac, Nemanja Vidić.

"Rezultatski gledano, stojimo mnogo bolje ove sezone nego u prethodne tri godine. Moramo da budemo srećni zbog toga. Naravno, prostora za napredak ima i siguran sam da će protiv Nijemaca biti još bolje", rekao je Vidić.

Zbog povrede Rija Ferdinanda, koji će vjerovatno propustiti susret sa Volfsburgom, Irac Džoni Evans će "uskočiti" na njegovo mjesto u odbrani.

"Džoni je godinu dana sa nama i igrali smo zajedno mnogo puta. Talentovan je defanzivac i bez problema ćemo da zaustavimo napadače Volfsburga", naglasio je srpski reprezentativac i pružio podršku golmanu Benu Fosteru, koji je u Premijer ligi ove sezone napravio nekoliko velikih grešaka.

"Svi ponekad griješe. To je normalno. Najvažnije je da se mi iz odbrane osjećamo opušteno kad znamo da Ben čuva našu mrežu", ohrabrio je Vidić mladog golmana, koji mijenja takođe povrijeđenog Edvina van der Sara.

OPSADNO STANJE U FIRENCI

Firenca je pod opsadnim stanjem. U utorak na Artemio Frankiju gostuje Liverpul.

Gradska vlast je zbog toga zabranila točenje alkohola od ponedjeljka u 21 sat do dva sata u srijedu ujutru.

Pored incidenata u gradu, domaćin se pribojava i raspucanog Fernanda Toresa. Španski golgeter se upisao u strijelce tri puta u posljednjem prvenstvenom meču, protiv Hala (6:1).

"On je igrač koji može da promijeni tok utakmice. Golovi mu daju samopouzdanje, pogotovo što je prošle sezone imao probleme sa povredama. Moji igrači žele da osvajaju trofeje, a najbolji pojedinci moraju da budu primjer mlađima", rekao je trener Liverpula Rafael Benitez.

Fioretina je u prvom kolu Lige šampiona poražena u Lionu (0:1), a crveni karton na tom meču dobio je napadač Alberto Đilardino, zbog čega neće moći da igra u naredne dvije utakmice.

MORATI NAREDIO MURINJU DA POBIJEDI

U Grupi F, takođe u utorak, Barselona i Inter planiraju da ostvare prve pobjede poslije remija u međusobnom duelu na startu takmičenja - 0:0.

Aktuelni prvak Evrope dočekuje Dinamo iz Kijeva, a trener Pepe Gvardiola najvjerovatnije neće moći da računa na Tjerija Anrija (butni mišić lijeve noge) i Dmitrija Čingrinskog (ligamenti koljena).

Kako piše dnevni list "Gazeta delo Sport", vlasnik Intera Masimo Morati saopštio je treneru Žozeu Murinju da je pobjeda u Rusiji nad Rubinom iz Kazanja imperativ.

Portugalski stručnjak je do sada sa Interom u Ligi šampiona zabilježio učinak od dvije pobjede, četiri remija i tri poraza. On u Kazanju neće moći da računa na štopera Marka Materacija i napadača Veslija Snajdera.

Pod znakom pitanja su nastupi Dijega Milita, Salija Muntarija i Estebana Kambijasa, koji su se žalili na umor, navodi italijanska štampa.

Liga šampiona, 2. kolo


Utorak, 20.45


Grupa E

Fiorentina - Liverpul
Debrecin - Lion

Grupa F

Rubin - Inter 18.30
Barselona - Dinamo Kijev

Grupa G

Unirea - Štutgart
Rendžers - Sevilja

Grupa H

Arsenal - Olimpijakos
AZ Alkmar - Standard

Srijeda, 20.45

Grupa A

Bajern - Juventus
Bordo - Makabi Haifa

Grupa B

CSKA Moskva - Bešiktaš
Mančester junajted - Volfsburg

Grupa C

Milan - Cirih
Real Madrid - Marsej

Grupa D

Apoel - Čelsi
Porto - Atletiko Madrid

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC