• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko pred Belgiju: Svaki bod je veoma bitan

Autor mondo.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u Briselu protiv Belgije igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Euro 2016. "Zmajevi" imaju osam bodova, Belgijanci tri više, pa će međusobni duel mnogo toga odlučiti.

 Džeko pred Belgiju: Svaki bod je veoma bitan Izvor: MONDO/Samir Cacan

Belgija i Bosna i Hercegovina u srijedu u Briselu igraju meč 7. kola kvalifikacija u grupi B, koji bi mogao da odluči mnogo toga u borbi za plasman na Euro 2016. godine u Francuskoj.

Obje selekcije će juriti pobjedu i tri boda, sa kojim bi nastavili borbu za plasman na prva dva mjesta na tabeli koja vode direktno u Francusku.

Belgijanci su u nešto boljoj poziciji jer imaju 11 bodova, tri više od "zmajeva", a prema riječima kapitena BiH Edina Džeke, to je samo mala prednost domaće selekcije.

"Sigurno da im ta prednost daje jednu malu sigurnost, ali znamo da su oni, kao uostalom i mi pod velikim pritiskom jer svaki bod je veoma bitan. Belgija je jedna od najboljih evropskih ekipa, svjesni smo da igramo protiv ozbiljne reprezentacije i tako treba i da se postavimo", poručio je kapiten "zmajeva" za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

U prvom meču ove dvije reprezentacije, koji je odigran u oktobru prošle godine, nije bilo pobjednika. Meč je završen 1:1, a upravo je Džeko bio strijelac jedinog pogotka za bh. tim.

BENTEKE

Selektor Belgije Mark Vilmots potvrdio je da će duel sa BiH zbog povrede preskočiti novi napadač Liverpula Kristijan Benteke. U dosadašnjih šest kvalifikacionih mečeva, Benteke je nastupio na četiri i postigao jedan pogodak, u visokom trijumfu 5:0 protiv Kipra.

"Svi mi volimo velike utakmice, zato i igramo fudbal, a ovo je sigurno jedna od najvećih u kvalifikacijama. Igračima ne treba veći motiv, znamo šta trebamo raditi, a ja personalno ću dati sve od sebe na terenu i, tada je sve moguće. Važno je da igramo dobro kao ekipa, jer onda će do izražaja doći i svaki pojedinac", naglasio je Džeko.

S obzirom da se radi o izuzetno bitnom meču, fudbaler Rome očekuje veliku podršku sa tribina.

"Vjerujem da ćemo imati veliku podršku, jer to nam je veoma važno u ovom meču. Uostalom, navijači su uvijek bili naš 12. igrač, gdje god da igramo, pa ne sumnjam da će tako biti i sada. Ono što mogu obećati u ime ekipe jeste, da ćemo dati svaki atom snage, kako bi ostvarili dobar rezultat", poručio je kapiten BiH.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 19 časova odradiće trening na stadionu "Kralj Boduen", dok će meč u srijedu biti odigran u terminu od 20:45.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC