• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Rođendanska žurka u Subotici

"Svi u Suboticu! 64. rođendan Partizana! Nije bitno s kim, bitno je da igra Partizan", piše u proglasu na sajtu kluba iz Humske.

 PARTIZAN: Rođendanska žurka u Subotici Izvor: MONDO

Sportsko društvo Partizan 4. oktobra slavi 64. rođendan, a Fudbalski klub pozvao je navijače da ga zajedno proslave na utakmici 7. kola Jelen Superlige Srbije u Subotici, protiv Spartaka.

"Svi u Suboticu! 64. rođendan Partizana! Nije bitno s kim, bitno je da igra Partizan", piše u proglasu na sajtu kluba iz Humske.

U proglasu su navedene i neki tehnički detalji za navijače, poput reda vožnje vozova i cijene povratne karte (780 dinara), cijene putarine (570 dinara)...

Partizan je drugi na tabeli sa 14 bodova, a ekipa iz Subotice je na osmom mjestu sa osam bodova.

Spartak je osnovan iste godine kad i Partizan - 1945. Najveće uspjehe klub je postigao plasirajući se dva puta u finale Kupa Jugoslavije 1961/62. kada je izgubio od OFK Beograda sa 4:1 i 1993/94. od Partizana 3:2 i 6:1.

Iz Subotice su potekli mnogi poznati fudbaleri, među kojima se izdvaja Tihomir Bata Ognjanov, koji je potom igrao za Crvenu zvezdu i u reprezentaciji Jugoslavije.

Ipak, fudbaler koji je ostvario najveći uspjeh na međunarodnom planu je naravno Antal Puhalak, koji je iz Spartaka direktno prešao u špansku Seltu iz Viga za tada astronomski transfer od 660.000 njemačkih maraka.

U novijim vremenima kroz Spartak su prošli i Nemanja Vidić, Nikola Žigić i Ognjen Koroman.

Sadašnji trener Spartaka je Zoran Milinković, inače nekadašnji igrač Partizana.

U vremenima iza sebe Spartak je 18 puta igrao prvu ligu, što bivše Jugoslavije, što Srbije i Crne gore, trideset puta drugu ligu i dva puta Vojvođansku ligu. Najveći uspjeh kluba su dva finala državnog kupa, prvo šezdesetih godina prošlog vijeka protiv OFK Beograda i drugo koje je Spartak igrao protiv Partizana u Subotici 1994. godine, kao i godinu dana ranije peto mjesto u sezoni 92/93: 1. Partizan, 2. C. zvezda, 3. Vojvodina, 4. OFK Beograd, 5. Spartak...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC