• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Panceri" preko Škotske na putu za EURO

Autor mondo.ba

Škotska dva puta stizala prednost Njemačke, ali nije imala snage da i treći put dođe do izjednačenja. Uprkos "osmici", slavlje Gibraltara u Poljskoj, Sjeverna Irska propustila istorijsku priliku za plasman na prvenstvo Starog kontinenta.

U kvalifikacijama za EURO 2016. godine večeras je odigrano sedam mečeva, dok je nešto ranije završen duel Jermenije i Danske, u kojem nije bilo golova.

Škotska odbrana u Glazgovu bila je granitna do duela sa Njemačkom. "Suknjice" su u dosadašnjem toku kvalifikacija primile samo jedan gol na domaćem terenu, ali su Nijemci odlučili da im pokvare statistiku.

Tomas Miler postigao je čak osam pogodaka u posljednjih pet nastupa za Bajern Minhen i Njemačku!

U 18. minutu doveo je Njemačku do prednosti, da bi samo deset minuta kasnije Mats Humels nespretno reagovao i donio Škotima egal.

Do odmora - još dva gola. Miler je svojim drugim pogotkom vratio vođstvo Njemačkoj, da bi dva minuta prije kraja prvog dijela Džejms Mekartur pogodio za 2:2.

Ipak, bilo je to sve od domaćih. Ilkaj Gindogan golom u 54. minutu obezbijedio je Nijemcima put na Evropsko prvenstvo sljedeće godine u Francuskoj.

A u Varšavi "blickrig". Poljaci su za pola sata napunili mrežu Gibraltara.

Po dva gola Kamila Grosickog i Roberta Levandovskog za više nego sigurnu prednost na poluvremenu 4:0.

U nastavku Arkadijuš Milik postigao je dva pogotka, između njegovih golova strijelac sa 11 metara bio i Kuba Blaščikovski. Bartoš Kapustka osmi put matirao je nesrećnog Džordana Pereza na golu Gibraltara.

Simpatični debitanti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na dosadašnjih osam utakmica primili su 46 golova, ali su u ovom meču stigli i do slavlja!

Tri minuta prije kraja meča napadač Bristol Roversa Džejk Golsing zatresao je mrežu Poljaka i tako postigao tek drugi gol za svoju reprezentaciju u ovim kvalifikacijama.

Džonatan Volters omogućio je Republici Irskoj da dođe do tri boda u duelu sa Gruzijom. Džef Hendriks napravio je pravi "slalom" kroz odbranu Gruzijaca, a Voltersu je ostao lakši posao.



Ovim trijumfom Irci su zadržali nadu da mogu izboriti direktan plasman na kontinentalno prvenstvu, a u najgorem slučaju treće mjesto koje vodi u baraž.

U grupi F viđen je samo jedan pogodak u prvih 45 minuta. Mladi napadač Fortune iz Dizeldorfa Joel Pohjanpalo donio je vođstvo, a ispostaviće se i trijumf Fincima u duelu sa Farskim Ostrvima.

Sjeverna Irska nikada do sada nije igrala na prvenstvu Starog kontinenta, a na putu ka istorijskom plasmanu na EURO ispriječila se Mađarska.

Ričard Guzmič srušio je nade domaćih da večeras proslave plasman na EURO.



Iako sa igračem manje, nisu se Sjeverni Irci predavali, pa su duboko u sudijskom vremenu izjednačili preko Kajla Lafertija.

Rumuni su izgubili dva planirana boda u duelu sa slabašnom Grčkom, ali su ostalo na drugom mjestu i u posljednja dva kola vodiće žestoku bitku sa Ircima i Mađarima za jednu od prve dvije pozicije.

Portugal je u sudijskoj nadoknadi vremena stigao do trijumfa protiv Albanije golom Migela Velosa za prvo mjesto u grupi u kojoj je i Srbija, koja je večeras u prijateljskom meču poražena od Francuske.

REZULTATI

GRUPA D

Poljska - Gibraltar 8:1 (4:0)
/Grosicki 8, 15, Levandovski 19, 29, Milik 56, 72, Blaščikovski 59 penal, Kapustka 74 - Gosling 87/

Republika Irska - Gruzija 1:0 (0:0)
/Volters 69/

Škotska - Njemačka 2:3 (2:2)
/Humels 28 autogol, Mekartur 43 - Miler 18, 34, Gindogan 54/

TABELA: Njemačka 19, Poljska 17, Republika Irska 15, Škotska 11, Gruzija 6, Gibraltar 0.

GRUPA F

Finska - Farska Ostrva 1:0 (1:0)
/Pohjanpalo 23/

Sjeverna Irska - Mađarska 1:1 (0:0)
/Laferti 90+4 - Guzmič 74/

Rumunija - Grčka 0:0

TABELA: Sjeverna Irska 17, Rumunija 16, Mađarska 13, Finska 10, Farska Ostrva 6, Grčka 3.

GRUPA I

Albanija - Portugal 0:1 (0:0)
/Veloso 90+2/

Jermenija - Danska 0:0

TABELA: Portugal (-1) 15, Danska 12, Albanija (-1) 11, Jermenija 2, Srbija 1 (-1).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC