• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šipovac: Sarajevu smeta jak Borac!

"Čini se da nekima u Sarajevu smeta što je Borac prvi na tabeli i sad sve čine kako bi nas zaustavili da osvojimo titulu", kaže direktor Banjalučana.

 Šipovac: Sarajevu smeta jak Borac! Izvor: MONDO

Poslije odluke Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza BiH da se prvi susret osmine finala Kupa BiH između Borca i Širokog Brijega mora odigrati u srijedu, uprkos dogovoru dvaju klubova, u taboru banjalučkog kluba vlada ogorčenje.

Novi sportski direktor Banjalučana Radmilo Šipovac smatra da je ova odluka protiv fudbala u BiH.

"Ne znam zašto su donijeli ovu odluku, koja je nekorektna prema oba tima, a na koncu i kopletnog fudbala. Čini se da nekima u Sarajevu jako smeta što je Borac lider Premijer lige i sad sve čine kako bi nas zaustavili da osvojimo titulu prvaka",
izjavio je Šipovac za "Alternativnu televiziju".

Borac je još u ponedeljak poslao molbu tročlanom Predsjedništvu FS BiH da preispitivaju odluku Komiteta za takmičenje.

"Nadamo se da će u predsjedništvu biti razumniji i pozitivno odgovoriti na naš predlog. Naš trener Velimir Stojnić je u Velsu s kadetima BiH, igra kvalifikacije, a isti taj savez ga je poslao tamo. Sada ljudi iz "kuće fudbala" iz Sarajeva ne žele da nam izađu u susret. Komitet za takmičenje je ovim potezom unio mnogo zbrke, kako u Kup BiH, koji treba da bude renomirano takmičenje, tako i u tabore Borca i Širokog Brijega", dodao je sportski direktor Banjalučana.

I u Širokom Brijegu su razočarani ovom odlukom Komisije za takmičenja.

"Zaista sam iznenađen jer sam igračima dao slobodan dan. Šta da radimo, poštovaćemo odluku iz FS BiH, ali su nam planovi poremećeni, jer smo se spremali za prvenstveni duel protiv Sarajeva", rekao je trener Širokobriježana Toni Karačić za "Glas Srpske".

Pomoćni trener Borca Stojan Malbašić, koji će voditi crveno-plave umjesto Stojnića, ima velikih problema sa sastavom.

"Uz povrijeđene, Sakana, Gagulu, Ljubojevića i Bilbiju, nećemo moći da računamo ni na Jandrića, koji je u duelu sa Željezničarom dobio jak udarac u koljeno, a kako je nastavio da igra, povreda se pogoršala", rekao je Malbašić za "Fokus".

Bez obzira na sve probleme, uvjeren je da će uz pomoć navijača Borac da ostvari povoljan rezultat pred revanš na "Pecari".

"Pokušaćemo da izborimo dobar rezultat, kako bismo kompletni u revanšu nadoknadili propušteno. Uzdamo se i u pomoć publike, koja je do sada bila naš 12. igrač".

Prva utakmica osmine finala Kupa BiH između Borca i Širokog Brijega biće odigrana u srijedu, s početkom u 18.30 časova, a rukovodstvo Banjalučana odlučilo je da ulaz na Gradski stadion bude besplatan.

Dosad je odigran jedan meč osmine finala u kojem je Sloga iz Doboja u gostima iznenadila Modriču (2:1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC