• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrijanci idu na EURO, a nisu domaćini!

Autor mondo.ba

Reprezentacija Austrije u gostima pobijedila Švedsku 4:1 i izborila plasman na EURO 2016. Biće to njihovo tek drugo učešće, a prvo koje su izborili u kvalifikacijama.

 EURO 2016, rezultati osmog kola kvalifikacija Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Austrijanci su se u utorak pridružili selekcijama koje su obezbijedili direktan plasman na EURO 2016, a Rusija je demolirala San Marino – 7:0.

Rusi međutim još nisu siguran putnik u Francusku jer će se u Grupi G još boriti sa Crnom Gorom i Švedskom koja je sa dva uzastopna poraza sve dalje od Evropskog prvenstva.

San Marino je postigao gol!!!

EURO 2016 nije vrijedan gledanja.

Ovakvu izjavu možemo očekivati uskoro od Zlatana Ibrahimovića, ukoliko ostane dosljedan sebi i ponovi svoj stav od prije Mundijala u Brazilu.

Tamo nije bilo Švedske pa Zlatana nije previše interesovao fudbal tog ljeta, a kako je Šveđanima krenulo u posljednja dva kola ni Evropsko prvenstvo moglo bi proteći bez jednog od najboljih fudbalera današnjice.

Poslije poraza od Rusije u prošlom kolu kvalifikacija Švedska je u utorak uveče poražena od Austrije rezultatom 4:1 u meču grupe G, i to na svom terenu.

Debakl Šveđana počeo je u devetom minutu kada je Kalstrom srušio Arnautovića u svom šesnaestercu, a Alaba ‘panenkom” zatresao mrežu i poručio da Austrijanci neće imati nimalo respekta prema domaćinu.

Na 2:0 povisio je Harnik u 38. minutu, demoliranje Šveđana nastavljeno je u 77 golom Janke, da i Harnik u 88. minutu povisio na 4:0.

Ibrahimović je u sudijskoj nadoknadi postigao počasni gol za svoju ekipu, tek toliko da ne bude puki posmatrač.

Austrijanci su tako obezbijedili prvo mjesto u Grupi G i direktan plasman na EURO 2016, a biće ovo njihovo tek drugo učešće na evropskom šampionatu i tek prvo koje su izborili kroz kvalifikacije. Na evropskoj smotri igrali su samo još 2008. godine, ali tada su bili domaćini uz Švajcarsku.

U Grupi G prštali su golovi, a čak sedam viđeno je u Lihtenštajnu, očekivano svih sedam u mreži domaćina. Rusi su bili nemilosrdni, a prednjačio je Artem Džuba koji je postigao čak četiri gola.

Rusi su ovom pobjedom preuzeli drugu poziciju od Švedske koja je sada treća sa 12 bodova. Do kraja kvalifikacija očekuje se velika borba za drugo i treće mjesto, jer su Crnogorci pobjedom 2:0 nad Moldavijom u gostima vratili nadu da mogu na EURO. Sada su samo bod od trećeg mjesta.

Aktuelni evropski prvak, Španija slavila je u Skopju protiv Makedonije minimalnim rezultatom što je njiova peta uzastopna pobjeda u međusobnim okršajima.

Do pobjede su Španci u utorak došli uz mnogo sreće, poslije autogola golmana Pacovskog u osmom minutu. Mata je centrirao sa desne strane, a lopta mu je malo prešla preko noge i prvo se odbila od stativu a potom pogodila golmana i završila u mreži.

Slovačka i Ukrajina su remizirali bez golova, a dok je već otpisana Bjelorusija slavila 2:0 protiv takođe otpisanog Luksemburga 2:0.

U Grupi E Engleska je ovjerila put u Francusku pobjedom 2:0 nad Švajcarskom, golovima Kejna i Runija.

Slovenci su golom Berića kod kuće savladali Estoniju i preuzeli od nje treću poziciju na tabeli, ali u igri za baraž je još i Litvanija koja je uz mnogo muke tek u sudijskoj nadoknadi došla do pobjede 2:1 nad San Marinom.

Hrabro se držao San Marino, a Vitaioli je u 55. minutu postigao prvi gol u gostima za ovu reprezentaciju poslije 14 godina.

San Marino gol u gostima poslije 14 godina
Izvor: YouTube

 REZULTATI:

GRUPA C

Bjelorusija – Luksemburg 2:0 (1:0)

/Gordejčuk 34, 62/

Makedonija – Španija 0:1 (0:1)

/Pacovski 8 autogol/

Slovačka – Ukrajina 0:0

TABELA: Španija 21, Slovačka 19, Ukrajina 16, Bjelorusija 7, Luksemburg 4, Makedonija 3.

GRUPA E

Engleska – Švajcarska 2:0 (0:0)

/Kejn 67, Runi 83/

Litvanija - San Marino 2:1 (1:0)

/Černik 7, Spalvis 90+2 – Vitaioli 55/

Slovenija – Estonija 1:0 (0:0)

TABELA: Engleska 24, Švajcarska 15, Slovenija 12, Estonija 10, Litvanija 9, San Marino 1.

GRUPA G

Lihtenštajn – Rusija 0:7 (0:3)

/Džuba 21,45, 73, 90, Kokorin 40 penal, Smolov 77, Džagoev 85/

Moldavija - Crna Gora 0:2 (0:1)

/Savić 9, Bećiraj 65/

Švedska – Austrija 0:4 (0:2)

/Ibrahimović 90+1 - Alaba 9, Harnik 38,88, Janko 77/

TABELA: Austrija 22, Rusija 14, Švedska 12, Crna Gora 11, Lihtenštajn 5, Moldavija 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC