• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plavšić pred derbi: Dobro znaj, jedva čekam subotu

Autor mondo.rs

Uz taktove pesme od koje se naježi, Plavšić se sprema za novi duel sa Partizanom za kratko vreme. "Jedva čekam subotu", poručuje iz Slovenije.

/Od reportera MONDA iz Slovenije/

Srđan Plavšić građom više deluje kao član juniorskog tima, nego kao jedan od glavnih aduta Crvene zvezde u "večitom derbiju" sa Partizanom, ali mu to uopšte ne smeta.

Mladi vezista od kada je pre mesec dana stigao iz subotičkog Spartaka u najtrofejniji srpski klub, nije pokazao ni trunku straha ili treme.

Samouveren i veoma motivisan špartao je terenom i namešto gol-šanse saigračima iz napada.

"Stvarno ne znam kako, ali od kada sam došao u Zvezdu zaista nisam imao tremu. Bukvalno sam jedva čekao da istrčim na teren, a kada se to i dogodilo, podrška navijača mi je dala vetar u leđa. Jednostavno, samo sam se opustio i svakog trenutka čekao da lopta dođe kod mene", kaže Plavšić za MONDO.

Zanimljivo je primetio jedan kolega novinar, koji je igru mladog Novosađanina opisao rečima "biju ga, ali neće da padne".

"Gledam da ne idem u duele pošto mi je to slabija strana, ali bude i toga, pa se trudim da prođem što pre, da ne stignu da me uhvate", objasnio nam je Plavšić kroz osmeh.

Sa talentovanim 19-godišnjakom razgovarali smo u Termama Čatež, gde se Zvezdini fudbaleri pripremaju za predstojeći duel sa Partizanom.

"Ta utakmica je sigurno jedna od najvažnijih u sezoni, ali ona neće rešiti pitanje prvaka, jer se bodovi za to osvajaju u 'malim utakmicama'", istakao je Plavšić i dodao:

"Došli smo u Terme Čatež da se posebno pripremimo, jer znamo koliki je značaj utakmice koja sledi. Boravak ovde mnogo nam znači psihički, jer smo isključeni od drugih dešavanja. Ovde smo 100 odsto koncentrisani i trudimo se da odradimo sve što šef od nas traži".

Subotnji duel sa Partizanom (u 18 časova na stadionu Rajko Mitić, uz direktan prenos na TV Arena sport) neće biti prvi za mladog Plavšića protiv crno-belih ove sezone.




Spartak je već gostovao na stadionu u Humskoj, gde je poražen 1:2 golom u 90. minutu.

"Znači mi to iskustvo, jer sada znam kako da se nosim sa pritiskom. Mislim da neće biti problema, stvarno jedva čekam da dođe subota i istrčim na teren", uverava Plavšić.

"Kao da sam odavno tu"

Iako nema mesec dana od kada je stigao u Beograd, Plavšić kaže da se u Zvezdi oseća "kao domaći". "Drugari koje sam znao iz reprezentacije mnogo su mi pomogli da se brzo prilagodim – Vule (Jovanović), Rile (Ristić), Rajko (Rajković) dok je bio tu, Luka (Jović)... Već posle dva-tri treninga i prve utakmice osećao sam se kao da sam odavno tu. I stariji su me brzo prihvatili, čak i više nego što sam se nadao", zadovoljan je mladi vezista.

Na pitanje da li zna kako će proslaviti eventualni pogodak imao je negativan odgovor, ali...

"Svakako ću prvenac u Zvezdinom dresu posvetiti svom ocu, Petru. Bukvalno od malena je na svakom mom treningu, uvek je verovao u mene i to je najmanji način na koji mogu da mu vratim".

Pošto ne krije da je od malena zvezdaš, Plavšić nam je otkrio i koja mu je najdraža pesma Delija.

"Dobro znaj! Tu pesmu sam voleo i pre nego što sam došao u Zvezdu. Naježim se kad god je čujem. Baš je volim..."

Dolaskom Slavoljuba Srnića pojačana je konkurencija za mesto krilnog igrača Crvene zvezde. Tu su i Idan Vered, Aleksandar Katai, Mihajlo Ristić, Nenad Gavrić...

Nekima od njih više odgovara da igraju po levoj strani, nekima po desnoj, dok Plavšić ne pravi razliku.

"Mogu da igram i levo i desno. Nemam posebnu želju, a u poslednje vreme šef me često stavlja i na polušpica. Mislim da se ekipa dobro pojačala i da može dosta toga da uradi u derbiju".

Može li da osvoji titulu?

"Naravno!", uveren je Srđan Plavšić.

***Ne zaboravite da 149. "večiti derbi" možete da gledate i posredstvom Telekomovog sajta kliksport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC