• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelić: Vredelo je igrati fudbal!

Napadač Energi Kotbusa Branko Jelić izbio u prvi plan savladavši golmana Bajerna Olivera Kana dva puta.

 Jelić: Vredelo je igrati fudbal! Izvor: MONDO

Srpski internacionalac Branko Jelić sa dva gola je sam "potopio" slavni Bajern u subotnjem meču 24. kola Bundes lige.

Napadač Energi Kotbusa dočekao je svojih pet minuta slave tek u 31. godini, ali to mu ne smeta da u njima uživa kao mladić.

"Nikad nisam bio ponosniji. Posrećilo se i meni i timu, sad smo iznad crte, konačno smo drugom ustupili poslednje mesto na tabeli", kaže Jelić u razgovoru za dnevni list "Sport".

Kao talentovan fudbaler stigao je 2000. godine u Crvenu zvezdu iz čačanskog Borca. Povrede su ga omele da se iskaže u punom sjaju, otišao je u Vojvodinu, a zatim u Kinu.

"Nepisano je pravilo da onaj ko ode u Kinu tamo i završi karijeru. Teško je vratiti se u Evropu, naročito na zapad i zato sam bio skeptičan kada mi je jedan hrvatski menadžer ponudio varijantu da pređem u Kotbus. Potpisao sam ugovor na dve i po godine".

Jelić je protiv velikog Bajerna dobio priliku da zaigra od prvog minuta. Prethodno je zbog nespremnosti ulazio sa klupe i postigao jedan gol, za konačnih 3:3 protiv Bohuma.

"Na prvoj utakmici, protiv Bajera iz Leverkuzena, sudija mi je poništio gol, koji se na TV snimku pokazao potpuno regularnim. Protiv Dortmunda sam pogodio stativu, nisam imao sreće protiv Štutgarta i Nirnberga, ali Bajernu sam naplatio za sve promašaje".

Jelić kaže da ga Kotbus umnogome podseća na - Čačak!

"Grad ima 100.000 stanovnika, stadion za 20.000, udaljen je 50 minuta vožnje od Berlina. Dva meseca stanovao sam u hotelu, sada sam prešao u stan, a stigla mi je i porodica, supruga i dva sina. Vredelo je igrati fudbal zbog ovoga, Đorđu i Matiji ću do kraja života moći da se hvalim kako sam Bajernu dao dva gola", nasmejao se napadač Kotbusa.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC