• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Matić sa "orlićima"

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković objavio je spisak igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice za EP 2011. u Danskoj.

 I Matić sa "orlićima" Izvor: MONDO

Dujković za susrete protiv Kirpa, 9. oktobra u Novom Sadu i Hrvatske, četiri dana kasnije u Varaždinu, pozvao 21 fudbalera, a novajlija u odnosu na prethodne mečeve je Nemanja Matić, igrač Čelsija.

Na spisku su golmani Živko Živković (Metalac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički), odbrana: Aleksandar Ignjatović (Erevidis), Milan Milanović (Lokomotiva Moskva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović, Rajko Brežančić, Siniša Stevanović (svi Partizan), sredina terena: Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Empoli), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan Liberec), Adem Ljajić (Partizan), Nemanja Matić (Čelsi), napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd).

"Uspjeli smo da se vratimo poslije poraza od Slovačke i sada sebi ne smijemo da dozvolimo luksuz da kod kuće protivnicima prepuštamo bodove", istakao je Dujković na konferenciji za novinare.

"Protiv Kipra jesmo favoriti na papiru, ali dešavanja na terenu ne mogu da se predvide. Nadam se svakako pobjedi, poslije koje bismo u Hrvatskoj igrali možda i odlučujuću utakmicu, vodili veliku borbu", dodao je srpski selektor.

Dujković ponovo ne može da računa na povrijeđenog Slobodana Rajkovića, a sa spiska je izostavio i Jagoša Vukovića.

"Rajković je podvrgnut operaciji i za oporavak će mu biti potrebno šest nedelja. Njegova karijera je najbitnija, pa ove jeseni neće biti s nama, jer ga želimo potpuno spremnog za proljeće. Vuković je i dalje kandidat za tim, ali je ovaj put prednost dobio Aleksandar Ignjatović"
, rekao je Dujković.

Najveći problem srpskog tima na dvije prethodne utakmice bila je neefikasnost, a Dujković je priznao da ga sada brine i lošija forma fudbalera sredine terena.

"U veznom redu, ipak, imamo i najveću konkurenciju, pa ćemo tu pronaći rješenje... U napadu, međutim, imamo problema, pošto imamo samo jednog pravog napadača, ali to je problem u cijeloj državi", ocijenio je Dujković i istakao da će zbog toga svi igrači koji dođu u priliku da šutiraju morati da koriste te šanse.

"Pokušaćemo opet sa Miralemom Sulejmanijem, iako je on u Ajaksu navikao da se dosta vraća, a to se teško ispravlja za kratko vrijeme. Treba nam zaista neki iskusniji napadač od Danijela Aleksića i Nemanje Milića, neko ko može da drži loptu",
dodao je Dujković, čija će ekipa pripreme početi u ponedeljak.

Ulaznice za meč sa Kiprom koštaju 400 dinara - 10 KM za zapadanu, 300 (7.5 KM) za istočnu i 200 (5 KM) za sjevernu tribinu.

U grupi sa Srbijom, osim Kipra i Hrvatske, takmiče se i selekcije Norveške i Slovačke. Srbija je u dosadašnjim kvalifikacijama ostvarila polovičan učinak zabilježivši jednu pobjedu i poraz.

TABELA


Slovačka 3 2 1 0 7
Norveška 4 1 1 2 4
Kipar 3 1 0 2 3
Srbija 2 1 0 1 3
Hrvatska 2 1 0 1 3

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC