• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Preokret Mančestera, blamaža Milana

Favoriti ostvarili pobjede, osim Milana, koji je na San Siru izgubio od Ciriha! Bajern i Juventus u derbiju večeri odigrali 0:0.

 LŠ: Preokret Mančestera, blamaža Milana  Izvor: MONDO

Da u Ligi šampiona nema lakih protivnika i unapred osvojenih bodova, dobro se vidjelo na mečevima drugog kola (grupe A-D) odigranim u srijedu.

Favoriti su na kraju ipak stigli do pobjeda, osim Milana, koji je porazom od Ciriha (0:1) na San Siru dotakao dno, kada su u pitanju nastupi na evropskoj sceni.

Bajern i Juventus su u derbiju večeri na Alijanc areni odigrali neriješeno, bez golova, iako se u prvom poluvremenu činilo da će domaćin prosto "samljeti" torinske crno-bijele.

Frank Riberi i Arjen Roben pravili su dar-mar, gol je visio u vazduhu, ali Holanđanin se krajem prvog poluvremena povrijedio, Francuz nešto kasnije umorio i Juve je bez većih problema priveo utakmicu kraju, više nego zadovoljan podjelom plijena.

Najduža tradicija mogla je da bude srušena na Old Trafordu, gdje je Mančester junajted ipak sačuvao oreol nepobjedivosti u Ligi šampiona, koji nosi još od 2005. godine.

"Crveni đavoli" savladali su Volfsburg rezultatom 2:1, pošto su gosti u 56. minutu poveli golom Edina Džeke, na centaršut Japanca Hasebea, iz situacije koja je "mirisala" na ofsajd.

Međutim, kao mnogi timovi bez iskustva u sličnim mečevima, "vukovi" su samo tri minuta kasnije primili izjednačujući pogodak. Rajan Gigs je izveo slobodan udarac sa 20 metara, a lopta u "živom zidu" pogodila Gentnera i prevarila golmana Benalja - 1:1.

Mančester je do sva tri boda i prvog mjesta u B grupi stigao 12 minuta prije kraja, iz napada u kojem je lopta išla - unazad!

Berbatov je bio zatvoren na petercu, vratio je loptu Gigsu u srce kaznenog prostora, a ovaj se izvukao na liniju šesnaesterca i uposlio Majkla Kerika. Neumorni "vezista" je sa 18 metara plasirao loptu u gornji lijevi ugao.

Ko bi rekao da je Milan prije samo dvije godine osvojio sedmu titulu prvaka Evrope, po čemu je drugi klub na kontinentu, iza Real Madrida?

"Rosoneri" poslije odlaska Kake u Real i trenera Anćelotija u Čelsi ne mogu da se "sastave"! Da Filipo Inzagi prije dvije nedelje u Marseju nije bio izuzetno raspoložen, Milan bi se već nalazio na rubu eliminacije.

Cirih je na debiju u Ligi šampiona nezasluženo visoko izgubio od Reala (2:5), ali mu se Fortuna odužila već u drugom kolu.

Finski štoper Hanu Tihinen je vješto, udarcem petom poslije kornera, matirao Storarija već u desetom minutu i pokazalo se da je time postavio konačan rezultat - 0:1!

Gosti su preko Margairaza lako mogli da dupliraju prednost, nisu uspjeli, a onda su se čitavo drugo poluvrijeme grčevito branili. Trener Milana Leonardo uveo je Ronaldinja i Zambrotu umjesto Sedorfa i Flaminija, "rosoneri" su stvarali šanse, ali je golman Leoni bio nesavladiv.

Milan na kraju nije imao ni sreće, jer je Đanluka Zambrota u 90. minutu pogodio stativu.

Real je protiv Olimpika potvrdio da je "gazda" u grupi C, mada je publika na Santjago Bernabeu skoro pun sat čekala na prvi pogodak. Postigao ga je Kristijano Ronaldo, na pas Pepea u 58. minutu.

Tri minuta kasnije nad Portugalcem je skrivljen penal (uz drugi žuti karton i isključenje Sulejmana Dijavare), da bi Ronaldo u 64. minutu zaključio utakmicu svojim drugim golom - 3:0.

Ubrzo ga je trener Pelegrini izveo iz igre, kako bi što odmorniji dočekao nedelju i derbi Primere sa Seviljom...

Branislav Ivanović bio je "starter" u timu Čelsija, koji je na Kipru rutinski srušio srčani Apoel, golom Nikolasa Anelke u 18. minutu.

REZULTATI DRUGOG KOLA

Grupa A

MINHEN: Bajern - Juventus 0:0

BORDO: Bordo - Makabi Haifa 1:0 (0:0)
/Sijani 83/

TABELA: Bajern 4, Bordo 4, Juventus 2, Makabi 0.

Grupa B

MANČESTER: Man. junajted - Volfsburg 2:1 (0:0)
/Gigs 59, Kerik 78 - Džeko 56/

MOSKVA: CSKA - Bešiktaš 2:1 (1:0)
/Džagoev 7, Krasić 61 - Dag 90+2/

TABELA: Mančester 6, Volfsburg 3, CSKA 3, Bešiktaš 0.

Grupa C

MADRID: Real - Olimpik Marsej 3:0 (0:0)
/Ronaldo 58, 64, Kaka 61p/

MILANO: Milan - Cirih 0:1 (0:1)
/Tihinen 10/

TABELA: Real 6, Milan 3, Cirih 3, Olimpik 0.

Grupa D

NIKOZIJA: Apoel - Čelsi 0:1 (0:1)
/Anelka 18/

PORTO: Porto - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Falkao 75, Rolando 82/

TABELA: Čelsi 6, Porto 3, Apoel 1, Atletiko 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC