• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibanjez za MONDO: Predosetio sam Ugov dan!

Autor mondo.rs

"Pre utakmice sam mu rekao da pokaže šta zna i mnogo mi je drago što je postigao dva gola", kaže Zvezdin Argentinac.

 Ibanjez kaže da je predosjetio gol Vijeire Izvor: MN PRESS

Kada Argentinac za atmosferu na stadionu kaže da je bila sjajna, onda to znači da je zaista bilo pozitivno "ludilo".

U glasu Luisa Ibanjeza i dva dana posle 149. "večitog derbija" moglo se osetiti uzbuđenje dok je pričao o subotnjem duelu protiv Partizana.

"Ovo u Srbiji je retko u svetu. Zato je i među 10 najboljih derbija. Možda i najbolji uz River - Boka i Olimpijakos - Panatinaikos", kaže levi bek Crvene zvezde za MONDO.


Pošto je dugo igrao za zagrebački Dinamo, interesovalo nas je da uporedi najveće utakmice srpskog i hrvatskog fudbala (Zvezda - Partizan, Hajduk - Dinamo).

"Pre utakmice pritisak je isti i tamo i ovde, ali je na stadionu potpuno drugačija priča sa navijačima. Nama je u pripremi ove utakmice mnogo pomoglo to što smo bili u Sloveniji i u miru radili. Mogli smo potpuno da se koncentrišemo na meč sa Partizanom, što se pokazalo kao uspešno".

Ibanjez je pre mesec dana u duelu sa Čukaričkim "zaradio" povredu kvadricepsa, zbog čega je malo nedostajalo da propusti "večiti derbi".

Izvor: MN PRESS

"Bio sam u šoku kada sam čuo da ću pauzirati nekoliko nedelja. Tražio sam da idem i dva puta dnevno na terapije ako je potrebno, samo da budem spreman za derbi. Dugo sam iščekivao odluku da li ću moći da igram, a onda kada sam saznao da mogu, jedva sam čekao da istrčim na teren", prisetio se jedan od najboljih igrača crveno-belih ove sezone.

Nije bio maksimalno spreman, ali je to vešto prikrio.

"Nisam mogao mnogo da idem napred, da pomognem saigračima u fazi napada, pa sam se koncentrisao na odbranu i 'zatvaranje' Andrije Živkovića. Mislim da sam uspeo u tome", skroman je Argentinac, a potvrda njegovog uspeha stigla je upravo iz usta Partizanovog krila, koji se u izjavi posle meča požalio da nije dobio nijednu loptu za situaciju "jedan na jedan".


Odluka da igra "rovit", međutim, mogla bi da košta Ibanjeza i crveno-bele za gostovanje u Jagodini.

"Nisam baš najbolje. Odradio sam trening oporavka, a popodne ću na terapiju. Nadam se da ću moći da igram u Jagodini", poručio nam je Ibanjez prvog radnog dana posle velike pobede u derbiju.

Za kraj razgovora, brzonogi "gaučos" otkrio nam je jednu zanimljivu anegdotu sa mini-priprema crveno-belih u Sloveniji, koja se tiče dvostrukog strelca Uga Vijeire.

"Znao sam da će Ugo postići gol u ovom meču! Nas dvojica smo cimeri i kada mi je rekao da ga je prošlo koleno, zbog kojeg je i on morao da ide na terapije nekoliko dana, rekao sam mu da pokaže šta zna i zašto je doveden u Zvezdu. Na dan utakmice, rekao sam mu da će to biti njegov dan i drago mi je što je tako ispalo".

Malo je nedostajalo da se i Ibanjez upiše u strelce, kada je zapretio iz slobodnog udarca u drugom poluvemenu.

"Žao mi je što i ja nisam pogodio, ali zato je Ugo dao dva gola, od kojih je jedan bio fantastičan, a i Katai je dao lep gol... Napravili smo veliku pobedu, ali još nije gotovo, ima još mnogo da se igra", upozorava Luis Ibanjez da nema opuštanja.

Narednu utakmicu Crvena zvezda će igrati u petak u Jagodini (20.00, TV Arena Sport).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC