• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA u četvrtak o prijemu Kosova

Autor mondo.rs

Generalni sekretar Evropske fudbalske unije potvrdio da će se na sastanku Izvršnog komiteta razmatrati i prijem Kosova u tu organizaciju

Đani Infantino, generalni sekretar evropske "kuće fudbala" rekao je da je jedna od tački na ovonedeljnom sastanku Izvršnog komiteta razmatranje kandidature Kosova za prijem u UEFA.

"Na dnevnom redu je da razmotrimo kandidaturu Kosova", rekao je Infantino uoči sastanka Izvršnog komiteta UEFA, koji će u četvrtak biti održan na Malti.

Da bi Kosovo bilo primljeno u Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) prvo mora da postane članica UEFA, a to bi moglo da se dogodi narednog marta, na godišnjem kongresu u Budimpešti.

Ako bude primljeno u UEFA, klubovi i reprezentacija Kosova će igrati u evropskim takmičenjima.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri pohvalio je "volju UEFA da reši problem".

Uz podršku FIFA Kosovo bi moglo da učestvuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koje počinju narednog septembra.

"Očekujemo da ćemo u martu postati punopravna članica Uefe, a onda i Fife i da ćemo 'uhvatiti' kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erol Salihu.

Ukupno 209 članica FIFA mogle bi da prime Kosovo na zasedanju u Meksiko sitiju sledećeg maja i Kosovo bi tako moglo da igra u jednoj od dve grupe evropskih kvalifikacija koje imaju po pet reprezentacija.

"Pošto u kvalifikacijama imamo dve grupe po pet ekipa, nadamo se da ćemo imati isti tretman kao i ostale reprezentacije", rekao je Salihu.

FIFA je navela da "ne može da komentariše potencijalne scenarije".

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je u maju 2012. godine da bi kosovskim klubovima i reprezentaciji trebalo dozvoliti da igraju prijateljske utakmice, ali to je sprečio predsednik UEFA Mišel Platini, koji je rekao da je to "čisto politička odluka".

FIFA je u januaru prošle godine dozvolila da reprezentacija Kosova igra prijateljske utakmice, osim sa ekipama sa teritorije bivše Jugoslavije. Na svojim utakmicama Kosovo ne sme da prikazuje svoje simbole, zastavu i grb, ali ni da intonira himnu.

Prvu utakmicu reprezentacija Kosova igrala je u martu prošle godine protiv Haitija (0:0) u Kosovskoj Mitrovici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC