• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUTSAL (EP baraž): Debakl "zmajeva" u Zenici!

Autor mondo.ba

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirana je u utorak uveče u Zenici od Kazahstana 0:5 (0:2) u prvoj utakmici baraža za plasman Evropsko prvenstvo 2016. godine u Srbiji.

  Kazahstanci su u ovom trenutku velesila u malom fudbalu za "zmajeve" , prošle sezone je njihov Kairat postao prvak Evrope, a u svom nacionalnom timu nastupaju i trojica Brazilaca.

U Zenici su već u prvom dijelu poveli sa 2:0 pogocima Nurgozina i Zamankulova, da bi početkom nastavka povisili vođstvo i "prelomili" utakmicu preko Daglasa, a naknadno i kompletirali "petardu" drugim golom Daglasa i jednim Lea, za potop BiH, kojoj je u najavama susreta cilj bio da "zabilježi pobjedu sa što manje primljenih golova" (!?).

BARAŽ, REZULTATI

Azerbejdžan - Slovačka 3:1 (1:1) Češka - Bjelorusija 2:1 (1:0) Rumunija - Mađarska 2:2 (0:0)

BiH - Kazahstan 0:5 (0:2)

Očigledno da izabranici selektora Bore Matana u toj namjeri nisu uspjeli i već sada slobodno se može reći da će revanš baraža, koji je zakazan za nedjelju dana u Kazahstanu, biti samo formalnost za domaće.

Ipak, "zmajevi" su samim plasmanom u doigravanje u konkurenciji Rusije, Holandije i Letonije zaslužili aplauze i pominanje svih pojedinaca.

To su: Bahrudin Omerbegović, Nijaz Mulahmetović, Nermin Jusić, Dražen Novoselac, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Marijo Aladžić i Adnan Delahasanović Centar), Marin Šunjić, Josip Bošković i Ivan Ivanković (Zrinjski), Ivan Matan (Alumnus, Hrvatska), Srđan Ivanković (Čelinac), Tomislav Bevanda (Skver, Hrvatska), Stanislav Galić (Mostar Stari Grad), Dragan Ikonić (Tango).

Selektor BiH Boro Matan rekao je da je reprezentacija Kazahstana iskoristila svaku grešku „zmajeva“.

"Ovoga smo se i bojali, ovakve igre i rezultata i Kazahstan se pokazao u odličnom svjetlu, iskoristili su naše greške. Teško je biti pametan nakon ovakvog rezultata, pet golova je mnogo", rekao je selektor Matan agenciji „Anadolija“.

Selektor Kazahstana, Sobral Rikardo zahvalio se navijačima na odličnoj atmosferi. "Sve ekipe koje igraju u grupi, igraju odlično, Bosna i Hercegovina kao ekipa ima odličnu individualnu igru iako nisu imali svog kapitena. Naš je rezultat dobar, ali to nije konačan rezultat. Naši imaju dobar rezultat, ali s obzirom na igru, ništa nije gotovo", izjavio je Rikardo.

Plasman na Euro 2016 u Beogradu, koje će biti odigrano od 2. do 13. februara naredne godine već su osigurale selekcije Rusije, Španije, Italije, Ukrajine, Slovenije, Portugala, Hrvatske i domaćina Srbije. Preostala četiri putnika daće bolji iz dvomečeva baraža.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC