• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukaš: Teško mi je, ali to je život

Portugalski fudbaler oprostio se od Crvene zvezde na konferenciji za novinare, pošto je utvrđeno da zbog aritmije mora da završi karijeru.

 Lukaš: Teško mi je, ali to je život Izvor: MONDO

Portugalac Žoao Nunjo Da Silva Kardozo Lukaš, koji je zbog srčanih problema morao da okonča fudbalsku karijeru, izjavio je da mu je period kroz koji prolazi sada - najgori u životu.

"Preživljavam sigurno najteže trenutke u životu. Želeo bih da se zahvalim svima u Crvenoj zvezdi na velikoj podršci koju mi pružaju. Teško mi je, ali to je život", rekao je Lukaš na konferenciji za novinare u ponedeljak.

Lukaš će karijeru morati da završi sa samo 28 godina, pošto je na lekarskim pregledima u Beogradu, Lisabonu i Padovi utvrđeno da njegovo srce pri većim fizičkim naporima ispoljava znake aritmije.

Portugalac, koji je u Zvezdu stigao u letnjem prelaznom roku, moći će ipak normalno da nastavi da živi, iako još uvek ne zna čime će se baviti.

"Prvo ću otići kući da se odmorim, pošto su mi prethodna dva meseca psihički bila vrlo teška. Nisam još razmišljao čime ću se baviti, niti da li ću ostati u fudbalu", kazao je Lukaš, koji je poslednju utakmicu u karijeri odigrao 19. decembra u Bragi, u okviru Lige UEFA.

"Ponosan sam što sam imao priliku da nosim dres Zvezde, velikog kluba sa bogatom tradicijom. Samo mi je mnogo žao što se sve ovako završilo", dodao je Portugalac i obećao da će, ako se Zvezda okiti titulom prvaka Srbije, doći na proslavu.

Novi sportski direktor crveno-belih Goran Bunjevčević istakao je da je Lukaš ostavio vrlo dobar utisak u Zvezdi i izrazio veliko žaljenje zbog njegovog završetka karijere.

"Lukaš je bio pravi profesionalac, primer kako igrač Zvezde treba da se ponaša. Najvažnije je, ipak, njegovo zdravlje", naveo je Bunjevčević.

On je rekao i da Zvezda neće zbog Lukaševog slučaja pooštriti lekarsku kontrolu prilikom dovođenja fudbalera.

Portparol kluba Milan Bošković pojasnio je da je Lukaš po dolasku u Beograd bio na istim testovima kao u poslednja dva meseca i da tom prilikom nisu otkrivene bilo kakve anomalije.

Bunjevčević je rekao da će uprava Zvezde do kraja nedelje razgovarati sa Lukaševim menadžerom o načinu na koji će saradnja - trogodišnji ugovor potpisan letos - biti raskinuta.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC