• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurćubić: Borac je srcem dobio Zrinjski!

Autor mondo.ba

Trener Borca Petar Kurćubić bio je zadovoljan pobjedom nad liderom Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjskim iz Mostara (2:1) u derbiju devetog kola.

 Kurćubić: Borac je srcem dobio Zrinjski Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su u subotu uveče dočekali ekipu koja nakon osam utakmica nije primila nijedan gol i upravo taj podatak je posebno istakao trener Banjalučana nakon utakmice na Gradskom stadionu.



"Dati dva gola ekipi koja na osam mečeva nije kapitulirala, moram da budem zadovoljan", rekao je Kurćubić poslije dvoboja.

"Utakmica se odvijala kako smo željeli, dali smo gol iz prekida, Zrinjski je imao veći posjed lopte, u nastavku je njihova inicijativa bila još više izražena. Nismo mogli u fizičkom i tehničkom smislu da im pariramo, ali oni nisu to uspjeli da iskoriste. Na našu sreću, iz kontranapada smo postigli drugi pogodak, koji je Toni vrhunski završio. Plašio sam se da će gosti uspjeti da se vrate, što su oni i učinili golom u 80. minutu, pa je do kraja bila borba za život. Borac je izdržao do kraja više srcem nego kvalitetom, ali smo uspjeli".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

S druge strane, strateg Mostaraca Vinko Marinović razumljivo bio je drugačijeg raspoloženja nakon prvog neuspjeha "plemića" u novoj sezoni.

"Čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi, mislim da su Banjalučani više željeli pobjedu od nas. Mi smo večeras bili jako slabi, odigrali smo ispod svakog nivoa", kratko je istakao šef struke Zrinjskog.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC